loader
Foto

Poveștile cu cântec ale săptămânii 4-8 august 2014

Încă o săptămână de poveşti la TVR 2, mulţumită reportajelor realizate pe trei continente pentru TVR Internaţional în 2012 – 2014.

 

O poveste...cu cântec!

Vă invităm să descoperiți, între 4-8 august, pe TVR 2, de la ora 17.00, poveștile unor cântăreţi de muzică uşoară de ieri dar şi de azi, rockeri, ba chiar şi impresari, scriitori şi poeţi de succes, destine descâlcite, dar întotdeauna… cu cântec!

Luni 4 august – Rezident Ex

Rezident Ex (Hamburg, Berlin, Paris). Ediţie specială cu mai mulţi muzicieni pop-rock timişoreni emigraţi din ultimii ani ’80 încoace. Unii au reuşit să cânte până în prezent, alţii au trebuit să trăiască dintr-o altă profesie. Dar cu toţii au sperat să revină în România şi să se exprime din nou în limba română.

(w882) Rezident E

Din 2011, Tavi Iepan i-a strâns pe scenă, în grupul multinaţional Rezident Ex, pe Adrian Popescu, Cristian Podratzky, Ovidiu Ioncu Kempes şi pe germanul Matthias Lange, iar în arene cohorte de fani. După un disc în 2012 şi câteva schimbări, trupa Rezident Ex merge mai departe!

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Marți 5 august – Otilia Romea

Otilia Romea (Locmine, Franţa). Tânăra cântăreaţă de muzică pop, apărută pe scenele noastre imediat după Revoluţie, a avut o ascensiune rapidă, reuşind să înregistreze şi să lanseze, până la plecarea din 1998, trei albume discografice. Şi-a dorit să cânte într-un cabaret parizian şi a reuşit, chiar într-unul celebru. Aşa l-a întâlnit pe Jacques Boujet, un chitarist cunoscut al boemei pariziene, cu care s-a căsătorit.

(w882) Otilia Rom

În momentul în care s-a născut Adelie, cei doi au preferat să se restabilească într-o zonă liniştită, în Bretagne, pe malul Atlanticului. Otilia şi-a descoperit o nouă vocaţie (aceea de a crea bijuterii), dar mai cântă pentru prieteni alături de trupa soţului său sau... la solicitarea TVR.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri 6 august – Alex Cetățeanu și Daniel Ioniţă

Alex Cetăţeanu (Salaberry de Valleyfield, Canada). Inginer electronist ajuns în Canada în 1984, a cunoscut la pas tot continentul nord american şi şi-a descoperit a doua vocaţie cu cartea autobiografică „Un român în Canada”, cu mare succes.

(w882) Alex Cetă

Un prim pas spre coagularea Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada, care editează revista „Destine literare”. Alex contează astăzi pe o piaţă internaţională de gen, participând la simpozioane în toată lumea, dar tânjind mai abitir ca oricând la patria-mamă.

Daniel Ioniţă (Sydney, Australia). Tot un literat la a doua vocaţie, care a debutat cu volumul de poezii „Agăţat între stele”. De fapt o recidivă la aceeaşi editură Minerva, după o altă lansare inedită – prima antologie de poezie românească de peste secole, tradusă în limba engleză, „Testament”.

(w882) Daniel Ion

Reportaj filmat la librăria „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti în 19 noiembrie 2013, un eveniment literar în toată regula… cu cântec!

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Joi 7 august –  Liviu Blumenthal

Liviu Blumenthal (Greenwood Lake, New York). Nevoit să plece cu toată familia din Romania în 1971, claviaturistul celebrului grup pop-rock şaizecist, Coral, şi-a găsit o nouă menire înrudită cu cariera din România, în postura de impresar în muzică clasică, la New York.

(w882) Liviu Blum

Colaborator vreme îndelungată al unor artişti ai lumii de primă mână, în ultimii ani s-a retras din inima metropolei, dar a început să scrie şi, nu în ultimul rând, să dirijeze. Ineditul concert „African Sanctus” de la sfârşitul lui 2012 s-a dovedit o încercare temerară cu un proiect simfonic de fuziune, pe care-l doreşte reeditat la New York, dar şi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vineri 8 august – Ileana Popovici

Ileana Popovici (San Remo, Italia). Angajată a Televiziunii Române după Revoluție până la pensionare, Ileana Popovici este înainte de toate o intimă a muzicii de calitate, indiferent de gen. A cântat muzică ușoară (inclusiv cu Sincron şi Modern Grup), jazz (cu Richard Oschanitzky), a jucat în filme celebre (începând cu “Reconstituirea”), a asigurat coloana sonoră a altora (“Pentru Patrie”).

(w882) Ileana Pop

Din Italia a continuat să colaboreze cu TVR Internațional încă ani buni. Și de fapt este prezentă tot timpul în România, oriunde s-ar afla, după cum se va vedea.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2