loader
Foto

„Popasuri folclorice” - la zi de sărbătoare

În ediţia de sâmbăta aceasta i-am sărbătorit pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, alături de interpreta Mariana Lungu. A ţi putut u rmări emisiunea „Popasuri folclorice” la TVR 2 şi online pe TVR +, de la ora 17:00.

 

ROXANA BĂDESCU
Popasuri folclorice

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

După o absenţă de 20 de ani din ţară, Mariana Lungu - o interpretă de marcă a cântecului moldovenesc - a venit cu drag în faţa publicului, chiar de ziua ei de naştere.

După cum v-am obişnuit, am avut invitaţi unul şi unul. Pentru că a fost zi de sărbătoare am petrecut alături de Anca Pantaru şi ansamblul folcloric „Bârzava” din Reşita, cărora li s-au alăturat şi Eugenia Moise, Nicoleta Radinciuc, Roxana Croitoru, Iulia Vătafu, Grupul vocal-folcloric „Ciuleandra”, Ansamblul artistic „Burnaşul” din Teleorman, Gabriela Teişanu şi Fanfara din Calafindeşti.

La mulţi ani, urări de bine şi sănătate Marianei Lungu şi acelora care şi-au serbat ziua numelui de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

***

Emisiunea Popasuri folclorice” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


20:00 Duminica filmului românesc

Moromeţii 2 -România, 2018

Regia: Stere Gulea

Cu: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Oana Pellea, Paul Ipate, Andi Vasluianu, Ion Caramitru

*8 Premii Gopo 2019

*Premiul Publicului-TIFF 2019

*Dramă, adaptare a celui de-al doilea volum al romanului „Moromeții”, a romanului „Viața ca o pradă” şi a publicisticii lui Marin Preda.

Filmul continuă povestea familiei Moromete, din satul din Câmpia Dunării, după cel de-al Doilea Război Mondial. Perioada istorică este marcată de instalarea comunismului în România, iar povestea se construieşte în jurul mezinului familiei, Niculae. Ilie Moromete și fiul său cel mai mic văd lucrurile diferit, prilej permanent de conflict între ei. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas intactă, iar totul se învârte în jurul muncii câmpului. Familia se adaptează greu la condițiile de după al Doilea Război Mondial şi toată ordinea vietii lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Niculae Moromete este cel care va scrie mai târziu despre vremurile noi și cele vechi.

Redactor: Gabriela Onea

22:00 Filmul de artă

Alcarras -Spania, Italia, 2022 PREMIERĂ

Regia: Carla Simón
Cu: Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xènia Roset

*Premiul Ursul de Aur-Festivalul de Film de la Berlin, 2022

*Nominalizare la premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film european al anului

*Dramă. Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în film ar putea fi ultimul în care cele trei generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

Redactor: Gabriela Onea

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2