loader
Foto

Poker cu aşii Comediei, la TVR 2

Casa de Producţie TVR sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie, printr-o serie de spectacole, între care „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie.

 

Teatru TV

Luni, 20 martie, la ora 20:10, puteți vedea, pe TVR 2 şi TVR +, spectacolul „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie.

Spectacolul regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004.

(w882) Poker1

"După "Oblomov" am simţit nevoia să revin la una din temele preferate din activitatea mea. Piesa lui Adrian Lustig mi s-a părut foarte tăioasă şi ţinând cont de experienţele pe care le-am avut, cu "Paradis de ocazie" şi "Concurs de frumuseţe", de Tudor Popescu, cred că de atunci nu m-am mai întâlnit cu un text atât de acut şi atât de acid, iar satira politică fiind o temă a lucrului meu în teatru, alegerea acestui text a fost firească. Nu e un început, nici un prim autor pe care încerc să-l lansez, am mai făcut chestia asta şi o voi mai face." (Alexandru Tocilescu)

“Încă o şansă a Teatrului de Comedie de a se face remarcat.

ŞANSA TOCILESCU
Premieră absolută pe o scenă. Un mare dramaturg – Lustig.
Este prima comedie românească, din cele vreo 150 pe care le-am citit, care este ancorată în realitatea imediată, în circul care ne înconjoară.
Pornim la joacă cu trei aşi – Tocilescu, Lustig, Comedie
Jucăm poker şi nu trişăm.
Unii aleargă după o royală toată viaţa.
Noi am prins-o: Poker de Adrian Lustig.”
(George Mihăiţă)

(w882) Poker 2

Distribuția: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Simona Stoicescu

Asistent de regie: Claudia Nedelescu

Organizatori producţie: Traian Andriescu, Sunetiști: Valentin Bartolomeu și George Sandu, Postprocesare sunet: Cătălin Popescu, Editor imagine: Costică Marciuc, Director de imagine: Aurel Pițigoi, Regia de montaj: Judith Georgescu, regizor TV: Dominic Dembinski, Producător: Cristina Anton, Producator delegat: Dana Filip Von Becker 
Decor: Puiu Antemir
Costume: Anca Răduță
Regia și adaptarea: Alexandru Tocilescu

(w882) Poker 3

***

Organizată pentru prima dată la Viena, în 1961, în timpul celui de-al IX-lea Congres mondial al Institutului Internațional de Teatru, Ziua Mondială a Teatrului a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naționale ale Institutului Internațional de Teatru.

Înființat în 1948, la inițiativa UNESCO, Institutul Internațional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizație non-guvernamentală din domeniul artistic, având relaţii oficiale de consultare şi asociere cu UNESCO.

În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internațional este invitată să transmită un mesaj întregii comunități de artiști. Mesajul este tradus apoi în peste 50 de limbi, citit spectatorilor înaintea reprezentației din 27 martie, publicat în ziare și reviste, difuzat la radio și televiziune.

An de an, figuri celebre precum Jean Cocteau (1962), Arthur Miller (1963), Richard Burton (1974), Ellen Stewart (1975), Eugen Ionesco (1976), Radu Beligan (1977), Peter Brook (1988), Augusto Boal (2009), John Malkovich (2012) au transmis mesajul de Ziua Mondială a Teatrului.

Potrivit World Theatre Day, mesajul de anul acesta va fi transmis de actriţa franceză Isabelle Huppert.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2