loader
Foto

Galerie foto

Oameni care au învins nedreptatea, prejudecăţile şi boala incurabilă

La „Destine ca-n filme” - cu Iuliana Marciuc - marţi 12 mai, de la ora 21.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această săptămână, la „Destine ca-n filme”, Iuliana Marciuc a pregătit trei noi cazuri ale unor oameni obişnuiţi care au luptat cu nedreptatea, prejudecăţile şi cu boala incurabilă şi au ieşit, toţi trei, învingători.

Dorin Nicolae Oros – era un tânăr la început de drum atunci când a fost luat pe sus de acasă şi acuzat de omor deosebit de grav. Singura lui vină a fost că a circulat cu un taxi. A stat închis peste un  an, alături de criminali, iar timp de 6 ani, cât a durat procesul, viaţa lui a fost un calvar. A fost achitat de absolut toate instanţele, dar viaţa lui nu va mai fi niciodată ca înainte. Dorin se gândeşte mereu că, în aceşti şase ani, putea să-şi facă o carieră şi o familie.

Încă de mică, Laura Epuraş a fost atrasă de cai. La 9 ani a fost dusă la călărie de către tatăl ei, în ciuda protestelor mamei. Iubirea pe care o poartă cailor a ajutat-o pe Laura să îmbine utilul cu plăcutul. În prezent, ea este una dintre puţinele femei jandarm -călare din România. Alături de iapa Dalila, ţine în frâu suporterii scandalagii de pe stadioanele de fotbal, desfăşoară misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi, în colaborare cu poliţia, misiuni de menţinere a ordinii publice. Microbiştii puşi pe ceartă rămân muţi de uimire atunci când văd o fată cu părul blond, călare pe un cal alb. Laura Epuraş este comandant de grupă şi are în subordine şase bărbaţi.

Lavinia Răducan a absolvit Facultatea de Muzică din Timişoara, secţia canto, avusese rolurile principale în „Aida”, „Traviata”, „Orfeu în infern”, avea o invitaţie să joace pe Broadway şi toate semnele arătau o carieră de succes. Până într-o zi nefastă, când i s-au descoperit o serie de noduli. Cancer la corzile vocale. A trecut prin 9 intervenţii chirurgicale, iar 6 luni n-a putut vorbi deloc. Când a reînceput să înveţe să vorbească, primul cuvânt rostit pe silabe a fost numele soţului ei, Gabi. Datorită lui, ea a reuşit să urce din nou pe scenă. El i-a alcătuit taraful  Rromak şi a convins-o că-şi poate folosi energia şi cunoştinţele culturale în readucerea în atenţia publicului a culturii autentice tigăneşti.

 

Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR HD miercuri, 13 mai, de la ora 20.10

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicațiile TVR+ pentru IOS șAndroid.

 

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)

2:30 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2