loader
Foto

Galerie foto

O seară minunată cu cântec de poveste

Începem noul an cu muzică și povești ale vremurilor de altădată. Pe 1 și 2 ianuarie, pe TVR 2 și TVR+ am ascultat marile cântece ale fadoului, tangoului și ale lăutarilor Bucureștiului interbelic.

 

MIRUNA IONESCU

Partea I și Partea a II-a sunt disponibile online pe TVR+.

În prima zi a noului an, la ceas târziu în noapte, când felinarele se aprind, vă dăm un rendez-vous la o seară minunată cu cântec de poveste.

O seară a întâlnirii muzicilor de diferite genuri: tangoul, valsul, chansoneta, fadoul, muzica lui Ionel Fernic, a lui Zavaidoc sau muzica lăutarilor de altădată, va fi prilej de puternică emoție, dar și liniște sufletească. Parfumul timpului se va împrăștia, lăsând ca împletirea acestor nemuritoare șlagăre să fie luminate de căldura și emoția calmă a dansului.

„O seară minunată cu cântec de poveste este un omagiu adus muzicii de altădată. Acea muzică în care oamenii se regăseau, o muzică a nostalgiei, a sentimentelor nobile, a poveștilor de suflet. Este o întâlnire a artiștilor care apreciază această muzică și mai mult decât atât, o poartă mai departe printre generații”, spune Maria Tănase Marin, producătoarea TVR a emisiunii.

Invitații speciali ai serii vor fi: Matilda Pascal Cojocărița, Alina Mavrodin, Silviu Biriș, violonistul Ștefan Cigu, Adriana Mihai, Domnica Sorescu, Ioana Maia Ardelean, violonistul Valentin Albeșteanu, pianistul Valentin Cucu, marele lăutar Ionel Tudorache, Constantin Lătărețu și Taraful din Runcu-Gorj, orchestra Mieluță Bibescu, Grup de balerini de la Școala de dans Contisima.

10:00 Pescar hoinar

*Pescuit pe lac... Redifuzare

Vă invităm, din nou, alături de noi într-o expediţie marca „Pescar hoinar”... pe lacul Sătic, Ştefan a pescuit de pe mal şi din barcă, în căutarea păstrăvilor. A schimbat năluci, a încercat diverse stiluri de pescuit şi, până la urmă, munca i-a fost răsplătită... driluri pline de adrenalină, acrobaţii, poze frumoase şi eliberări aproape „ca la carte”. La rândul ei, Iulia a pescuit, la crap, pe lacul Tâncabeşti, alături de un francez, îndrăgostit iremediabil de România, Sylvain Remetter. Aventuri... aventuri... momente şi momente-pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

10:30 Natură şi aventură

* Redifuzare

*Cautare de albine salbatice in Carpatii Orientali, partea a 2-a

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas, Dan Curean

 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2