loader
Foto

Natură și sănătate - La schi în Mostviertel, Austria

În ediția de duminică, 2 februarie, echipa de la "Natură și sănătate" v-a invitat să cunoașteți un loc ideal pentru câteva zile de relaxare, dar și foarte bun, iarna, pentru a te da cu schiurile.

 

Natură şi sănătate

Ediția emisiunii de duminică 2 februarie este disponibilă online pe TVR+

Ca de fiecare dată, emisiunea "Natură și sănătate" vine cu subiecte interesante, fie că sunt de ordine medicală, fie că este vorba despre locuri de relaxare și vacanțe.

Ediția din 2 februarie vă dă ocazia să descoperiți un loc care se află aproape de capitala Austriei. Acest loc, despre care vorbim, este regiunea Mostviertel. Aflată în Austria Inferioară, la aproximativ 120 km în vestul Vienei, Mostviertel este un refugiu situat între Dunăre şi muntele Ötscher.

Pe lângă dealuri și munți, regiunea are și o zona sălbatică cu stânci bizare, chei adânci, ape înspumate şi trei parcuri naturale. Atât vara, cât și iarna, locul este iubit de turiști. Vara, munţii, de aproape 2000 m, sunt îndrăgiţi de drumeţi şi de iubitorii naturii, iar iarna pârtia de schi este principalul motiv de a veni în zonă.

Și echipa noastră a profitat în acest sezon de a da o fugă la schi în Mostviertel. Cum a decurs ziua și care este secretul berii de la munte aflați din emisiune.

 

***

Natură și sănătate se difuzează în fiecare duminică, de la ora 13:30, la TVR 2 și online, live și înregistrat, pe TVR+.

 

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

0:15 TOTUL NU VA FI BINE, România-Ucraina, 2020

Film*

Regia şi scenariul: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Producători: Ada şi Alexandru Solomon

*Documentar. După încheierea unei relaţii îndelungate, un realizator de film pe jumătate nevăzător, născut în 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar fi putut fi afectaţi de dezastrul de la Cernobîl. În căutările sale, se îndrăgosteşte şi viaţa lui porneşte într-o direcţie neaşteptată. Mama regizorului, însărcinată cu Adrian, călătorise în Ucraina exact în aprilie 1986, iar el s-a născut cu probleme de sănătate. Acum, Adrian lucrează la un film despre generaţia lui, a celor ale căror vieţi au fost influenţate de accidentul nuclear de la Cernobîl.

Redactor: Gabriela Onea

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2