loader
Foto

Namibia şi Brazilia, subiectele săptămânii în seria de documentare „360° GEO”

Miercuri şi joi, de la ora 18:55 şi 19:00, aţi urmărit documentarele „Pe urmele lui Darwin” şi „De pe troturar pe podium” realizate de jurnaliştii Arte France.

 

Namibia-Pe urmele lui Darwin (miercuri, 17 iunie, ora 18:55)

Douăsprezece adolescenţi pleacă pe urmele lui Charles Darwin şi Alexander von Humboldt, în deşertul Kalahari din Namibia. Organizat de o asociaţie compusă din oameni de ştiinţă namibieni şi din toată lumea, proiectul adună copii din toate clasele sociale. Obiectivul este să trezească interesul tinerilor pentru ştiinţele naturii.

Ei înfruntă asprimea deşertului şi-şi consemnează experienţele pentru Muzeul Naţional din Windhoek, capitala ţării.

(Namibie, sur les traces de Darwin, Franţa-Germania, 2008)

Rio-De pe trotuar pe podium (joi, 18 iunie, ora 19:00)

Unul dintre locurile cele mai renumite pentru prostituţie din Rio - străduţa împărăteasa Leopoldina - este scena unei inedite poveşti cu zâne: practicantele celei mai vechi meserii din lume şi-au creat cu succes propria linie de îmbrăcăminte.

„Dintotdeauna, prostituatele şi-au dorit să fie acceptate în societate-afirmă Jane Eloy, în vârstă de 32 de ani, mamă a trei copii. Aşa că am decis să creem propria colecţie de modă, mai ales pentru a atrage atenţia”. Pariu câştigat! Marca Daspu – în limba portugheză, prescurtare a das putas, prostituate - a provocat un cutremur în lumea braziliană a modei, dar a şi stârnit curiozitatea presei internaţionale prin creaţiile pline de originalitate.

Iar când marile case de modă îşi prezintă colecţiile la Rio Fashion Week-una dintre cele mai mari prezentări de modă din America de Sud-prostituatele din Rio îşi organizează propriul defileu de modă în faţa hotelului în care îşi desfăşoară activitatea zilnică.

(Rio, le trottoir fait sa mode, Franţa-Germania, 2007)

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Cumpar compulsiv imbracaminte, ce fac?

Invitati: Claudia Penda, Alin Galatescu

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Destine ca-n filme

Sezon Nou

* Altina Voinea-"Obiceiul de a face bine"

Altinei Voinea i-au fost insuflate încă din copilărie valorile crestine si dragostea fată de oameni.

Mamă la rândul său, ea duce mai departe traditia învătată, alegând să le ofere copiilor săi propriul exemplu, acela de a face din bine un obicei!

Nu mai șstie numărul celor cărora le-a întins o mână, sau acelora pe care si-a asumat să-i ajute cu mâncarea zilnică. Spune cu modestie că nu-i meritul ei, ci că a fost voia lui Dumnezeu, iar ea e doar o unealtă în mâinile Sale.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2