loader
Foto

„Mumia”, un film clasic al genului horror, la Telecinemateca

Boris Karloff, unul dintre cei mai buni actori ai genului horror american, a venit miercuri, 11 februarie, la TVR 2. De la ora 20:10, l-aţi putut urmări în „Mumia”.

 

Filmul alb-negru „The Mummy” (SUA, 1932) este considerat un clasic al genului horror şi a reprezentat sursa de inspiraţie pentru multe alte producţii cinematografice cu aceeaşi temă. Regia este semnată de Karl Freund, „părintele” unor filme-cult precum „Metropolis” (1927), „Dracula” (1931, cu Bela Lugosi) şi serialul de televiziune „I Love Lucy” (1951-1957).

Membrii unei expediţii arheologice în Egipt descoperă mormântul înaltului preot Imhotep, ucis în urmă cu trei mii de ani din pricina unei iubiri interzise. Unul dintre arheologi citeşte cu glas tare un papirus misterios găsit în mormânt; mumia revine la viaţă şi porneşte în căutarea reîncarnării moderne a prinţesei lui egiptene adorate.

În distribuţia filmului îl găsim pe Boris Karloff, unul dintre cei mai mari actori ai genului horror. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale a fost Frankenstein, jucat în trei filme de-a lungul anilor 30 („Frankenstein”- 1931, „Bride of Frankenstein” – 1935 şi „Son of Frankenstein” - 1939). Alături de Boris, în „Mumia” mai joacă  Zita Johann şi David Manners, un alt actor cunoscut pentru rolul din  „Dracula” lui Karl Freund.

8:00 Coconut, micul dragon

Film animatie* Coconut, micul dragon (Coconut, the little dragon-Germania, 2014)

Regia: Hubert Weiland, Nina Wels

Voci: Adina Lucaciu, Alina Teianu, Ernest Fazekas, Eugen Cristea

*Animaţie. Coconut, un dragon de foc mititel, este însărcinat să păzească iarba de foc care îi conferă neamului său un dar unic, acela de a sufla flăcări, dar se trezește că cineva a furat-o de sub nasul lui. Prin urmare, Coconut se hotărăşte să pornească în căutarea ierbii focului, şi îşi uneşte forţele cu Oscar, dragonul mâncăcios, şi Matilda, un porcuşor ţepos.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Adriana Vulpe

9:35 Primavara amintirilor

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2