loader
Foto

Mobilitatea și libertatea de mișcare în Uniunea Europeană la "Europa 360"

Reportajele din această ediție au ca temă libertatea de mișcare în interiorul Uniunii Europene și sunt produse de televiziunile publice din Croația, Belgia și Franța. Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

 

Europa 360°

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Tratate internaționale vechi de secole stabilesc dreptul ca actuala Bosnia- Herțegovina să aibă ieșire la Marea Adriatică. Dar cei doar șase kilometri de acces separă zona Dubrovnik de restul Croației, făcând obligatorie trecerea de două ori prin vamă. Intrarea Croației în UE a complicat și mai tare lucrurile iar soluțiile posibile sunt dintre cele mai neașteptate.

În Belgia, unul din cinci muncitori sunt emigranți din alte țări ale Uniunii, majoritatea din Polonia. Pentru a se evita munca la negru, acum zece ani a fost introdus un sistem de vouchere pentru angajare temporară. Sistemul s-a dovedit a fi viabil iar acum și alte țări își propun să îl preia.

Numeroși refugiați din Siria bântuită de război reușesc să ajungă în Uniunea Europeană și încearcă să obțină azil. În primă instanță ajung în Bulgaria dar încearcă să ajungă cât mai departe în căutarea unor condiții cât mai favorabile. Urmăriți un reportaj France 3 realizat în Bulgaria și Suedia.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 2.11.2014, la ora 19.30.

23:00 Minunea de zece zile

Film de artă * Minunea de zece zile (La décade prodigieuse-Franţa, 1971)

Regia: Claude Chabrol

Cu: Anthony Perkins, Michel Piccoli, Marlène Jobert, Orson Welles

*Dramă. Tânărul Charles se trezeşte într-o dimineaţă, într-o cameră de hotel, cu mâinile pătate de sânge şi cu o totală amnezie în legătură cu ultimele câteva zile ale vieţii sale. Convins că e pe cale să-şi piardă minţile, el apelează la fostul său profesor din facultate, Paul Régis, pe care îl roagă să-l însoţească la casa de la ţară a tatălui său şi să-i analizeze comportamentul.

Redactor: Ştefan Asavei

1:00 Cursa prin istorie (R)

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

(Reluare)
 
Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

publicat: duminică, 19 mai 2024

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 am avut întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian l-a avut invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

 

#tvr2