loader
Foto

Miercuri, am râs cu de Funès la Telecinemateca

Pe 7 ianuarie, ați urmărit „Cine pică de fazan?” (Pouic-Pouic), o peliculă din 1963, în regia lui Jean Girault, cu Louis de Funès . De la ora 20:10, la TVR 2.

 

Dacă este miercuri, la TVR 2 este Telecinematecă - o seară dedicată exclusiv marilor producţii cinematografice – de referinţă în istoria de aproape 120 de ani a celei de-a şaptea arte. În această săptămână ne întâlnim cu Louis de Funès.

Leonard Monestier (Louis de Funès) este deţinătorul unei averi considerabile, până când soţia sa, Cynthia, face o investiţie nefericită. Departe de a cădea pradă vreunei depresii, Leonard caută un fraier căruia să-i vândă afacerea, iar acesta nu e nimeni altul decât pretendentul fiicei sale Patricia, miliardarul Antoine Brevin.

Considerat unul dintre cei mai buni actori de comedie din Hexagon, Louis de Funès a avut peste 130 de roluri, iar în 1968 era votat drept cel mai popular actor din Franţa. În 2014, s-au împlinit 100 de ani de la naşterea actorului, iar Televiziunea Română a difuzat, timp de trei luni, şapte dintre producţiile în care el a jucat.

La începutul anilor ’60, de Funes cunoaşte faima internaţională cu trilogiile 'Le gendarme de St. Tropez' (1964) şi Fantomas (1964). Botezat „omul cu 40 de chipuri pe minut”, de Funès a avut roluri minore în peste 80 de filme, până să devină cunoscut. A jucat alături de celebrii Jean Marais, Mylène Demongeot (Fantomas), cât şi Jean Gabin, Fernandel, Bourvil, Coluche, Annie Girardot sauYves Montand. Fufu, aşa cum era poreclit actorul, a primit în 1980 premiul César.

2:30 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2