loader
Foto

Libertatea de mișcare în Europa unită la "Europa 360"

Reportajele din această ediție a emisiunii au avut ca temă mobilitatea în interiorul Uniunii Europene și sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Italia, Slovenia și Polonia.

 

Europa 360°

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Sistemul de sănătate din România se confruntă cu o criză dramatică de cadre medicale. În zone izolate cum ar fi Valea Almăjului asistența medicală mai poate fi asigurată doar la un nivel minim, prin efortul direct al comunității.

Programul Erasmus oferă studenților dintr-o țară a Uniunii Europene posibilitatea să facă o parte din studii într-o altă țară. E o experiență de viață importantă dar și o poartă de acces către noi oportunități. Dar un student din Italia care studiază biologia marină în Anglia va mai reveni în țara natală?

Numeroși muncitori din zona de graniță a Sloveniei lucrează în Austria și fac naveta zilnic, de zeci de ani. Aparent, acesta este un avantaj dar aflăm de la cei în cauză că nu e chiar așa. Mai ales de când statul sloven încearcă să adune bani la buget prin colectarea diferențelor de impozite între cele două țări.

Nivelul de trai scăzut din Ucraina îi face pe cetățenii din zona de graniță cu Polonia să recurgă la metode diverse prin care să își rotunjească veniturile. Pentru cei mai în vârstă, micul trafic de frontieră e o soluție de supraviețuire. Cei tineri și educați încearcă să lucreze în Polonia și să trăiască o viață mai bună în Uniunea Europeană.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 9.11.2014, la ora 19.30 iar pe TVR Timișoara duminică 9.11.2014 de la ora 21:00, cu reluare luni 10.11.2014 de la ora 12:30.

12:30 Duminica filmului românesc

* Moromeţii -România, 1988

Regia: Stere Gulea

Cu: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Dorel Vişan

*Dramă, ecranizare a romanului omonim de Marin Preda. Povestea destrămării unei familii țărăneşti tradiţionale, pe fondul unor mutaţii sociale ireversibile care au loc în anii '30 ai secolului XX, în ciuda încercărilor disperate ale lui Ilie Moromete, capul familiei, de a-i ţine împreună pe toţi membrii familiei şi a nu-şi vinde din pământ.

Redactor: Gabriela Onea

15:00 Drag de România mea!

Sezon Nou

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2