loader
Foto

Lautrec, în regia lui Roger Planchon, la "Filmul de artă"

Pe 13 iunie, urmăriți la TVR 2, de la ora 22.55, un film biografic ce are în palmares 2 premii Cesar - pentru decoruri şi costume, o nominalizare la premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Anemone) şi Premiul pentru cel mai bun actor - la Festivalul de la Mar del Plata.

 

Dramă. În Parisul sfârşitului de secol XIX, pictorul Henri de Toulouse-Lautrec este sufletul vieţii boeme din cartierul Montmartre, pe care o transpune în tablourile şi afişele sale pline de culoare şi energie. Îndrăgostit de lumea spectacolului, de alcool şi absint, Toulouse-Lautrec ilustrează ca nimeni altul viaţa artiştilor de cabaret, a dansatoarelor de la Moulin Rouge, a boemei pariziene din anii 1890.

Filmul are în palmares două premii Cesar - pentru decoruri şi costume, o nominalizare la premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă in rol secundar (Anemone) şi Premiul pentru cel mai bun actor - la Festivalul de la Mar del Plata

Costumele somptuoase din filmul „Lautrec” de Roger Planchon au fost expuse la muzeul Toulouse-Lautrec. Ele au fost special concepute pentru actorul Régis Royer care a interpretat rolul pictorului în acest film.

La 28 de ani, actorul de teatru s-a trezit propulsat cu acest rol principal în topul producţiilor de pe marele ecran. El era apreciat de regizorul Planchon care îl cunoştea din teatru unde Régis Royer deja interpretase cu succes roluri de persoane cu dezabilităţi, aşa că a avut încredere să îi încredinţeze această partitură extrem de grea.

Aşa cum a declarat Régis Royer, „mi-am încercat mâna cu Michel Deville, în „La lectrice”, într-un rol de copil cu dizabilități, apoi în „Louis, copilul rege” de Roger Planchon, tot rolul unui paralitic. Mi se pare fascinant, la fel ca la „Lautrec”. Îmi plac aceste personaje cu conflicte. De exemplu, Lautrec, în copilărie, a trebuit să sufere adevărate torturi medicale. El era, de asemenea, în conflict cu el însuși. Ideea este că nu s-a plâns niciodată, a știut să rămână foarte demn, dar a trebuit să se ascundă pentru a plânge. În viața sa, a devenit confidentul săracelor fete. Știa să fie mereu prezent, dar mă îndoiesc că își povestea suferința.

LAUTREC – Franţa, Spania, 1998
Regia: Roger Planchon
Cu: Regis Royer, Elsa Zylberstein, Anemone, Claude Rich

 

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 67

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Casatorie sau parteneriat?

Invitati: Costin Teodorescu -actor si magician

Elena Merisoreanu

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2