loader
Foto

La TVR 2 începem „Anul Nou cu bucurie!”

În tradiția populară se spune că așa cum îți va fi prima zi a noului an, așa îți va fi tot anul. Și pentru a fi siguri de împlinirea tradiției, întâmpinăm Anul Nou cu Bucurie, la TVR 2 și TVR+.

 

Anul Nou v-aducă
Bucurie multă,
Să trăiți cu toții
Bătrânii și nepoții
S-auzim de bine
Anul care vine!

De la ora 14:10, la TVR 2 și online, pe TVR+ începem „Anul Nou cu Bucurie!”- emisiunea specială, în care sărbătorim românește prima zi a noului an.

Înregistrarea este disponibilă online pe TVR+.

Distribuția este bogată și aleasă:  artiști ai cântecului popular românesc, ansambluri folclorice, călușari, urători, urși, capre, moși și babe. Rolul lor este unul bine definit: acela de a aduce veselia și voia bună.

Spectaculozitatea, obiceiurile și tradițiile întâlnite în lumea satului de odinioară sunt aduse în cadrul de sărbătoare, pregătit special pentru întâmpinarea noului an.  Grupuri de colindători și interpreți de marcă ai folclorului nostru vin să întâmpine Noul An cu bucurie și cu multă gălăgie, pentru a îndepărta relele și a aduce belșug și prosperitate în casele tuturor românilor.

„La un moment dat cred că pe platoul studioului Pangratti al TVR erau peste 200 de oameni. Simțeam energia tuturor, aceea energie ce izvora din dorința de a transmite cu adevărat bucuria pe care o trăiam în platou. Știam că vom reuși să facem filmări de neuitat și să creăm prin participarea invitaților momente unice și o atmosferă care să ne poarte spre starea de bine, pe care fiecare român are nevoie să o simtă la început de an”, spune Maria Tănase Marin, producătoarea TVR a acestei producții speciale.

Marile gazde ale spectacolului vor fi Miruna Ionescu și Ioana Maria Ardelean. Printre invitații emisiunii, se vor număra: Sofia Vicoveanca, Angelica Stoican, Floarea Calotă, Gheorghe Roșoga, Margareta Clipa, Matilda Pascal Cojocărița, Maria Butaciu, Leontina Pop, Anca Panțâru, Ștefan Cigu (vioară), Iulia Vătafu, Roxana Croitoru, grupurile vocal-folclorice Ciuleandra și Rapsozii Oltului de Jos, Ansamblul de datini și obiceiuri Mugurași din Agaș din Bacău, grup de colindători cu plugul mare și sorcova din Prahova, Ansamblul folcloric Burnasul-Teleorman, Ansamblul folcloric Mușețeanca-Brăila, Ansamblurile folclorice Calabreaza și Salba Prahovei  și Grupul de călușari din Șopârlița-Olt.

 

10:30 Natură şi aventură

* Redifuzare

*Cautare de albine salbatice in Carpatii Orientali, partea a 2-a

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas, Dan Curean

11:00 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 14 mai //

(Reluare)
 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2