loader
Foto

Galerie foto

La TVR 2 continuă sărbătoarea filmelor clasice, alb-negru

Şi săptămâna aceasta, de la ora 16.10, de luni până vineri, vă invităm într-o incursiune cinematografică clasică de-a lungul căreia veţi reîntâlni mari actori ai Hollywood-ului.

 

Luni, 10 august -STRADA LĂTURALNICĂ (BACK STREET-SUA, 1941)

Regia: Robert Stevenson

Cu: Charles Boyer, Margaret Sullavan

Dramă. Agentul de vânzări Walter Saxel se îndrăgosteşte fulgerător de Ray Smith, o tânără independentă şi emancipată, în decursul unei seri. Cei doi decid să se căsătorească, dar soarta face ca drumurile lor să se despartă. Cinci ani mai târziu, Ray şi Walter se regăsesc la New York; el are soţie şi copii, iar ea acceptă să-i devină amantă, sacrificându-se pentru o iubire neîmplinită şi trăindu-şi restul vieţii în umbra lui.

(w235) Strada lă

Marţi, 11 august -  BUCLUC ÎN PARADIS (TROUBLE IN PARADISE-SUA, 1932)

Regia: Ernst Lubitsch

Cu: Miriam Hopkins, Kay Francis, Herbert Marshall

Comedie. Un escroc stilat şi partenera sa, o fermecătoare hoaţă de buzunare, se aliază pentru a sustrage o importantă sumă de bani din seiful patroanei unei companii producătoare de parfumuri. Planul lor, atât de simplu iniţial, se complică prin tot felul de încurcături sentimentale.

(w235) Bucluc în

Miercuri, 12 august - MELODIE FRÂNTĂ (BROKEN LULLABY-SUA, 1932)

Regia: Ernst Lubitsch

Cu: Lionel Barrymore, Nancy Carroll

*Nominalizare la Festivalul de la Veneţia

(w235) Melodie fr

Joi, 13 august - ULIUL ŞI ŞOIMUL (THE EAGLE AND THE HAWK-SUA, 1933)

Regia: Stuart Walker

Cu: Frederic March, Cary Grant

Dramă. În timpul Primului Război Mondial, doi piloţi britanici se confruntă nu doar cu pericolele care vin din tabăra inamică, ci şi cu epuizarea psihică provocată de ororile războiului.

(w235) Uliul ÅŸi

Vineri, 14 august - ANGEL (Angel-SUA, 1937)

Regia: Ernst Lubitsch

Cu: Marlene Dietrich, Herbert Marshall, Melvyn Douglas

Comedie. Lady Maria “Angel” Barker, soţia oarecum neglijată a unui diplomat britanic, pleacă singură în vacanţă şi decide să-şi condimenteze viaţa luându-şi un amant. Din păcate pentru ea, soţul se împrieteneşte cu amantul, pe care-l invită la reşedinţa familiei.

(w235) Angel,film

14:35 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

*Ep.3: Baden-Württemberg-Germania

Vizităm perla coroanei a regiunii Şvabia Alb-castelul Hohenzollern, palatul baroc Ludwigsburg, dar şi pe cel din apropiere-Monrepos, şi, în cele din urmă, insula Mainau de pe lacul Constanţa.

Redactor: Ştefan Asavei

15:40 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2