loader
Foto

La Telecinemateca, Jean Gabin este „Domnul”

Miercuri, 10 iunie, pe TVR 2 ați putut urmări comedia franţuzească din 1964, „Monsieur”, cu unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi: Jean Gabin. Filmul, de la ora 20:10, a început cu o prezentare din partea cineastului Radu D. Alexandru.

 

Tulburat de moartea soţiei sale, Rene Duchesne, un bancher bogat, hotărăşte să se sinucidă aruncându-se în Sena. Salvat în ultima clipă de Suzanne, fosta sa menajeră, Rene află cu stupoare că nevasta mult-regretată îl înşelase timp de ani de zile. Revelaţia îl face să-şi schimbe planurile: bancherul îşi înscenează sinuciderea şi, lăsând totul în urmă, începe o viaţă nouă.

„Fără îndoială, Monsieur este una dintre cele mai satisfăcătoare comedii cu Jean Gabin. Pe lângă superlativul Gabin, în film ne întâlnim cu o distribuţia impresionantă, care ne oferă un joc actoricesc divers (Mireille Darc, Philippe Noiret, Gabrielle Dorziat)”,  anunţa filmsdefrance.com.

Jean Gabin este un mit al cinematografiei franceze, care, de-a lungul carierei sale, a jucat în filme ca „Pépé le Moko” (1937), „La grande illusion” (1937), „Le Quai des brumes” (1938), „La bête humaine” (1938) sau „Le jour se lève” .

„Între 1930-1976, starul francez Jean Gabin a construit o imagine fără paralel pe ecran, care a îmbinat destinul tragic al unui erou din clasa muncitoare cu şarmul aspru al unui naş din lumea subterană”, scria the National Film Theatre din Marea Britanie.

 

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:30 România…în bucate (R)

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2