loader
Foto

Galerie foto

„La fix”: Sfaturile utile pentru un Crăciun perfect

În această săptămână, echipa „La fix” vă aduce informațiile de care aveți nevoie pentru a avea parte de un Crăciun perfect. De luni până joi, de la ora 12:00, la TVR 2 și TVR HD.

 

La fix

Emisiunea La fix vă aduce, de luni până vineri, subiecte de interes într-o abordare diferită: fiecare zi a săptămânii este dedicată unui anumit domeniu, care va avea propriul prezentator. „Ideea de bază a programului este simplitatea și strânsa legătură cu telespectatorul de toate vârstele și preocupările, din mediul urban sau rural”, spune Camelia Boştină, producătorul coordonator al emisiunii.

Prin cele cinci mari teme generale, La Fix oferă o „diversitate și utilitate la modul cel mai simplu. Oamenii vor ști ce le propunem în fiecare zi și vor putea să-și programeze timpul de vizionare în funcție de interesele speciale pe care le au. Zilnic se vor transmite mesaje utilitare, fie prin intermediul  emisiunii, fie pe paginile din rețelele de socializare”, adaugă producătorul.

Ziua de luni este dedicată Casei și familiei, iar gazda emisiunii, Măriuca Mihăilescu, ne propune câteva subiecte de actualitate, mai ales în preajma sărbătorilor. De la ora 12:00, la TVR 2, aflăm cum să îngrijim brazii de Crăciun din ghivece, crăciunițele și alte plante de sezon de la inginerii horticultori Marian Carli și Rodica Ștefan. Daniela Palade Teodorescu, redactor-șef al revistei Avantaje, ne dă câteva sfaturi pentru a alege cadourile ideale de sărbători, iar cu Gabriela Alexandrescu, președinta Salvați Copiii, vom vorbi despre Festivalul brazilor de Crăciun, ediția a XV-a.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ediția de marţi, 22 decembrie, este moderată de Liliana Gheorghiu-Bulat care va vorbi cu specialişti în comunicare, psihologi, jurişti sau medici despre temele care ne afectează viaţa de zi cu zi. În această săptămână, moderatoarea va încerca să afle de la invitații ei cum s-a schimbat Crăciunul din cauza consumerismului și care mai sunt tradițiile pe care le mai respectă românii. Alături de ea, în platou vor fi prezenți Doina Işfănoni, directorul ştiintific al Muzeul Ţăranului Român și Alin Stan, reprezentantul unei firmei de catering .

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru zilele de miercuri, Cristina Şoloc şi Andreea Stoica abordează subiectele legate Educatie, ştiinţă şi tehnologie. Ne vor prezenta noutăţile momentului, invitaţii din platou ne vor dezvălui din misterele ştiinţei, iar în rubrica „Experimente la fix” vom descoperi ce poţi şi ce nu poţi face cu ingrediente la îndemâna ta.

Pentru ediţia din 23 decembrie, gazdele emisiunii au ales ca temă un subiect din ce în ce mai discutat în rândul părinţilor: vaccinul. Deşi oamenii de ştiinţă şi doctorii au confirmat în nenumărate rânduri că vaccinurile nu provoacă autism sau alte boli, se constată o scădere alarmantă în rândul părinţilor care-şi vaccinează copiii.  De la ora 12:00, vorbim despre miturile şi adevărurile din jurul vaccinurilor, alături de prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie şi medicul specialist Valeria Herdea.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Joi, Cristian Mîndru este gazda ediţiilor Ne pregătim de week-end... dar pentru că suntem în Ajunul Crăciunului, Cristi ne schimbă tradiționalele recomandări pentru weekend, cu recomandările pentru... Crăciun.  De la ora 12:00, el ne spune unde putem merge și ce-ar trebuie să vizităm ca să ne bucurăm de un Crăciun de poveste. Alături de el, în platoul emisiunii va fi prezent George Scripcaru, primarul Braşovului.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

14:35 Primavara amintirilor

*Scenete umoristice

15:00 Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

 
Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian îl va avea invitat pe Cassian Maria ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2