loader
Foto

La „Câştigă România!”, profesorul universitar care a jucat șah cu Anatoli Karpov

Cu umor, cultură generală și multă stăpânire, Horia Gârbea a răspuns corect și a câștigat ediția din 28 octombrie a emisiunii „Câştigă România!”. L-am revăzut în concursul difuzat de TVR 2 luni, 1 noiembrie, de la ora 20.00.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Despre profesorul universitar Horia Gârbea, concurentul care a atras atenția cu precizia răspunsurilor sale în ediția de joi „Câștigă România!”, prietenii spun că este „un computer cu talent”.

Doctor inginer și cadru didactic la Universitatea de Științe Agronomice din București, Horia Gârbea, în vârstă de 59 de ani, spune că îi place geometria și studiul probabilităților, fiind și jucător de bridge, dar și parior (cu moderație). „Am câștigat câteva concursuri de artă culinară, în special cu plăcintele mele. Îmi place să inventez și cocktailuri”, se prezintă amuzat concurentul care adaugă și că s-a înscris la „Câștigă România!” pentru a trăi intens emoțiile unui concurs instructiv, incitant și interesant.

(w882)

Profesia sa este în domeniul tehnic, dar pasiunea dominantă o reprezintă literatura, începând cu clasicii canonici Seneca, Dante, Shakespeare, Corneille, și terminând cu scriitorii români contemporani, despre care are publicate numeroase cronici și eseuri. Mai mult, este membru al Uniunii Scriitorilor și al UNITER și a publicat în toate genurile, preferând dramaturgia și traducerea de teatru.

A tradus numeroase piese de teatru din engleză (mai ales William Shakespeare), franceză și italiană și a colaborat ca scenarist TV la multe posturi. Pasionat de șah, Horia Gârbea a povestit că a avut onoarea să joace în două simultane cu cel supranumit „Regele șahului”, maestru rus Anatoli Karpov.

„Îmi plac jocurile și concursurile în general, pariurile sportive, la care particip bazat pe legile probabilității și de aici succesul”, explică Horia Gârbea șansele sale la „Câștigă România!”.

Săptămâna trecută, Horia Gârbea a terminat pe primul loc în două ediții Câștigă România în fața unor concurenți bine pregătiți și ne asigură că nu are de gând să se oprească aici. În această seară, luni, 1 noiembrie, de la ora 20:00, profesorul vine în concursul de cultură generală prezentat de Virgil Ianţu pentru a le demonstra celor de acasă că poate câştiga premiile puse în joc de TVR 2.

4:10 Documentar 360°GEO (R)

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012)

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)

5:10 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

* Educatie financiara

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2