loader
Foto

La „Câştigă România!”, profesorul universitar care a jucat șah cu Anatoli Karpov

Cu umor, cultură generală și multă stăpânire, Horia Gârbea a răspuns corect și a câștigat ediția din 28 octombrie a emisiunii „Câştigă România!”. L-am revăzut în concursul difuzat de TVR 2 luni, 1 noiembrie, de la ora 20.00.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Despre profesorul universitar Horia Gârbea, concurentul care a atras atenția cu precizia răspunsurilor sale în ediția de joi „Câștigă România!”, prietenii spun că este „un computer cu talent”.

Doctor inginer și cadru didactic la Universitatea de Științe Agronomice din București, Horia Gârbea, în vârstă de 59 de ani, spune că îi place geometria și studiul probabilităților, fiind și jucător de bridge, dar și parior (cu moderație). „Am câștigat câteva concursuri de artă culinară, în special cu plăcintele mele. Îmi place să inventez și cocktailuri”, se prezintă amuzat concurentul care adaugă și că s-a înscris la „Câștigă România!” pentru a trăi intens emoțiile unui concurs instructiv, incitant și interesant.

(w882)

Profesia sa este în domeniul tehnic, dar pasiunea dominantă o reprezintă literatura, începând cu clasicii canonici Seneca, Dante, Shakespeare, Corneille, și terminând cu scriitorii români contemporani, despre care are publicate numeroase cronici și eseuri. Mai mult, este membru al Uniunii Scriitorilor și al UNITER și a publicat în toate genurile, preferând dramaturgia și traducerea de teatru.

A tradus numeroase piese de teatru din engleză (mai ales William Shakespeare), franceză și italiană și a colaborat ca scenarist TV la multe posturi. Pasionat de șah, Horia Gârbea a povestit că a avut onoarea să joace în două simultane cu cel supranumit „Regele șahului”, maestru rus Anatoli Karpov.

„Îmi plac jocurile și concursurile în general, pariurile sportive, la care particip bazat pe legile probabilității și de aici succesul”, explică Horia Gârbea șansele sale la „Câștigă România!”.

Săptămâna trecută, Horia Gârbea a terminat pe primul loc în două ediții Câștigă România în fața unor concurenți bine pregătiți și ne asigură că nu are de gând să se oprească aici. În această seară, luni, 1 noiembrie, de la ora 20:00, profesorul vine în concursul de cultură generală prezentat de Virgil Ianţu pentru a le demonstra celor de acasă că poate câştiga premiile puse în joc de TVR 2.

4:10 Os de peşte

Film * Os de peşte (Fishbone/Ribena kost-Bulgaria, România, 2021)

Regia: Dragomir Sholev

Cu: Deyan Donkov, Suzy Radichkova, Valentin Andreev

*Dramă. Ivo, managerul unui camping de la malul mării, refuză să îngroape un nou delfin eșuat în zonă. De data aceasta vrea dreptate și este hotărât să pornească o anchetă pentru că, din păcate, corpul delfinului este ciuruit de gloanțe. Ivo, alături de locuitorii din camping, intră într-un război mocnit cu autoritățile şi poliţia locală, dar acestea nu prea vor să aibă de-a face cu cazul.

(Reluare)

5:55 Cap compas

* Roma-bazilicile majore * O calatorie prin cele patru bazilici papale ale Cetatii Eterne incepand de la San Giovani in Laterano care este si sediul Suveranului Pontif,continuand cu bazilicile papale San Paulo Fuori le Mura si Santa Maria Maggiore ajungand in final la Piata si Bazilica San Pietro,locul considerat km zero al lumii catolice​

Producător: Elena Dinu

(Reluare)
 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2