loader
Foto

Câştigă România!

Sezonul 9 al primului concurs de cultură generală despre ţara noastră, un format 100% românesc, prezentat de Virgil Ianţu, poate fi revăzut de luni până joi, de la ora 11.00 și de la 22:00, la TVR 2.

 

Galerie foto

 

Sezonul performanţelor, cu premii de zeci mii de lei, a debutat luni, 21 martie, ora 20:00.

„Câștigă România” este un format de care românii au nevoie, un concurs în care afli atâtea lucruri despre oamenii mari din țara ta, cei care au clădit România și care ar trebui să ne fie modele atât nouă, cât și celor care vin după noi. Nu îmi place să folosesc vorbe mari, dar noul sezon este spectaculos. Observ concurenți tot mai buni și sunt foarte mulți tineri. „Câștigă România!” este deja un format de referință pentru piața televiziunii și nu numai”, susține Virgil Ianțu despre concursul de cultură generală difuzat de TVR 2.

De 5 ani, de luni până joi, de la ora 20:00, telespectatorii TVR 2 au întâlnire cu Virgil Ianțu și „Câștigă România!”. În cifre, concursul de cultură generală bifează performanțe semnificative: până acum, echipa a lucrat la mai mult de 25000 de întrebări, au fost 5 mari câștigători, dintre care 4 au plecat acasă cu o mașină, iar peste 1000 de concurenți cu vârste între 18 și 81 de ani au răspuns întrebărilor lui Virgil Ianțu! Primavara aceasta show-ul „Câștigă România!”, va depăşi 500 de ediții.

Este al doilea an în care preselecțiile se desfășoară online iar acest lucru pare să fi atras tot mai mulți tineri în concurs. Se schimbă și tema întrebării „Câștigă România!” - va fi despre personalități din România care au marcat lumea, au îmbogățit cultura, sportul sau știința la nivel mondial.

„Celor care își doresc să participle le dau un sfat: „Să-și ia inima în dinți și să își spună că nu au nimic de pierdut! Aici atmosfera e cu totul specială… Veniți relaxați, pentru că doar dacă vă înscrieți, puteți să și câștigați!”, spune prezentatorul.

Până acum, s-au filmat deja ediții spectaculoase, cu răsturnări de situație și oameni carismatici, bine pregătiți, încrezători și optimiști. Printre cei care doresc să-și testeze cunoștințele de cultură generală și să devină concurenți „Câștigă România!” în această primăvară se numără studenți, profesori, ingineri, economiști, militari sau oameni care lucrează în vânzări, dar și însoțitor de zbor sau medic chirurg, tipograf etc.

***

În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare.

Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală care au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns corect la cele mai multe întrebări. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia marelui premiu „Câştigă România“, un autoturism.

„Câștigă România!” se bucură de mare popularitate şi a fost remarcat şi la nivel internațional. Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a primit de două ori premiul TV Mania pentru „Cea mai bună emisiune concurs” și a fost selecționat atât la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cât și în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

Producţie 100% românească, a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, "Câştigă România!" este o emisiune-concurs de cultură generală, difuzată la TVR 2.

"Câştigă România!" a devenit una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite emisiuni de gen din Romania, aceasta fiind remarcată şi la nivel internaţional. Emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piaţa internaţională.

În 2017, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Un an mai târziu, concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

***

Regulamentul concursului CÂȘTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 3 - AICI

Regulamentul concursului CÂŞTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 4 - AICI

Regulamentul concursului CÂȘTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 5 - AICI

Regulamentul concursului CÂŞTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 6 - AICI

Regulamentul concursului CÂŞTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 7 - AICI

Regulamentul concursului CÂŞTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 7 pandemie - AICI

Regulamentul concursului CÂȘTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 8 - AICI

Regulamentul concursului CÂȘTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 9 - AICI

Regulamentul concursului CÂȘTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 10 - AICI

Regulamentul concursului CÂȘTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 11 - AICI


12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 

#tvr2