loader
Foto

Istoria fotbalului românesc se învaţă în fiecare luni, la „Replay”

Luni, 16 februarie, Marian Olaianos şi Marius Mitran ne-au prezentat câteva imagini în premieră din timpul meciului Universitatea Craiova-Dinamo, din 1990, care, din momentul difuzării iniţiale, nu s-au mai văzut niciodată. De la 19:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

Replay

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La „Replay”, cea mai îndrăgită emisiune sportivă despre istoria fotbalului românesc,  am văzut în ediţia de luni câteva imagini rare de la meciul Universitatea Craiova-Dinamo din octombrie 1990. După ce meciul a fost transmis de Televiziunea Română la momentul respectiv, aceste imagini nu au mai fost difuzate vreodată pe niciun canal, spune jurnalistul TVR Marian Olaianos,  gazda emisiunii „Replay”.

Tot în ediţia din 16 februarie, am putut urmări un reportaj realizat de jurnalistul Dumitru Graur, la Adunarea Federaţiei Române de Fotbal, din mai 1996, când – adaugă gazda emisiunii – s-a încercat schimbarea sistemului competiţional.

***

„Replay este o poveste ea însăşi. E o emisiune care m-a invitat să intru într-un joc adevărat, cu tot ceea ce am trăit după mai bine de trei decenii pe stadioane şi 20 de ani de presă. E meritul lui Marian că ştie să caute firul istoriei, că are răbdare să mă asculte şi că mă crede pe cuvânt”, spune Marius Mitran, sau „Maestrul” cum îl numeşte Olaianos. Începută în 2007, la emisiunea Replay s-a dezlegat misterul celebrului gol înscris de Steaua în finala Cupei României din 1988 şi s-a putut demonstra că Balint se afla în ofsaid cu 3 centimentri în momentul în care a trimis mingea în poarta celor de la Dinamo.

La sfârşitul anului 2010, Replay a primit premiul pentru cea mai bună emisiune TV la Gala Premiilor Ioan Chirilă, la Gala Fanatik, la Gala Fotbalului Românesc şi Premiul special la Gala TV Mania.

***

Emisiunea „Replay” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

5:10 Cei cinci faimoşi (R)

Film * Cei cinci faimoşi (Fünf freunde-Germania, 2012)

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2