loader
Foto

Ion Cristoiu prezintă un nou volum în emisiunesa „Om cu carte” la TVR 2

„Căderea Constantinopolului, ultima citadelă a creştinismului din sud-estul Europei” - marţi, 1 aprilie, de la ora 21.10.

 

ION CRISTOIU
Om cu carte

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Jurnalistul Ion Cristoiu a pregătit în această săptămână o nouă lucrare publicistică pe care o va prezenta în direct, discutând cu autorii acesteia. Este vorba de volumul „Căderea Constantinopolului, ultima citadelă a creştinismului din sud-estul Europei”, ce va fi discutat cu autorii acestuia, Constantin Dobrescu şi Ion C. Petrescu.

Apărut la editura Premier, Ploieşti, 2009, volumul „Căderea Constantinopolului, ultima citadelă a creştinismului din sud-estul Europei” va prilejui o discuţie incitantă despre cum poate fi interpretat un moment istoric, petrecut în urmă cu secole, printr-o perspectivă actuală.

Cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de către armata Otomană comandată de sultanul Mehmed al II-lea a însemnat sfârşitul Imperiului Roman de Răsărit şi moartea ultimului împărat bizantin, Constantin al XI-lea, Dar pe plan strategic, militar şi de imagine, căderea Constantinopolului a reprezentat o victorie strategică crucială pentru cucerirea estului mediteranean şi al Balcanilor de către otomani.

Jurnalistul Ion Cristoiu vă invită să nu pierdeţi o ediţie incitantă despre un eveniment istoric crucial ale cărui momente principale sunt analizate împreună cu autorii volumului „Căderea Constantinopolului, ultima citadelă a creştinismului din sud-estul Europei”.


Din 10 martie, jurnalistul Ion Cristoiu o aduce la TVR 2 în fiecare marţi, de la ora 21.10, emisiunea Om cu carte”. Este un program realizat sub semnul gazetăriei culturale, cu argumente convingătoare pentru a cumpăra şi, evident, pentru a citi o carte.

***

Emisiunea „Om cu carte” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

20:00 Planuri diabolice

Film* Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller. Matt şi Aubrey, un cuplu tânăr şi de succes din lumea show-business-ului californian, se pregătesc de venirea pe lume a primului lor copil şi apelează la un medic renumit din Los Angeles, Natalie Barnes. Dar, dincolo de faţada profesionistei amabile şi impecabile, doctoriţa e o veritabilă sociopată, care-şi manipulează pacienţii şi care va încerca să-l seducă pe Matt şi s-o ucidă pe soţia lui.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2