loader
Foto

Interviuri, poante şi amintiri de altădată: Piersic show

Pentru 60 de minute de umor sănătos, vă recomandăm Piersic show. În această vară, vă aducem din Arhiva TVR o selecţie a celor mai bune interviuri pe care Piersic show le-a realizat de-a lungul anilor pentru TVR 2. De la ora 12:00, luni şi marţi.

 

Luni, 10 august

George Nicolescu s-a născut la Ploieşti în 1950 şi a făcut şcoala în Bucureşti şi apoi în Cluj. A debutat în 1970, când a câștigat premiul întâi la festivalul „Tinerețe pe portativ”. Au trecut câţiva ani până când avea să îl întâlnească pe compozitorul George Grigoriu. În 1973 a fost lansat primul său hit, „Eternitate”.

A urmat Universitatea din Bucureşti, a predat franceza la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău. Iar după revoluţie, el a fost angajat, pentru câteva luni, ca solist la trupa „Optimiștii”.

El s-a pensionat în 1992, luând parte la diferite show-uri și cântări în restaurante. În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, Nicolescu a revenit în topurile muzicale românești datorită unui duet cu trupa UNU'. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) George Nic

De asemenea, el mai cântă cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică ușoară...lăutărească”, în care cântă împreună cu muzicieni celebru ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu și Corina Chiriac.

Marţi, 11 august

Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino (cunoscut şi ca Mişu Fotino), şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie şi în televiziune abordând mai ales genul comediei.

Copilăria şi adolescenţa le-a trăit la Braşov, unde tatăl lui, Mişu Fotino - fondator al Teatrului de Stat din Braşov -, era actor şi cu care a jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de şase ani, în anul 1936, în piesa de teatru "Coloniale", iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov.

(w882) Mihai Foti

A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, a jucat la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

Totodată, Mihai Fotino a jucat în numeroase filme şi producţii de televiziune, printre acestea numărându-se "Directorul nostru" (1955), "Telegrame" (1959), "Porto-Franco" (1961), "Codin" (1963), "Politică şi delicatese" (1963), "Titanic vals" (1964), "Amprenta (1967), "Balul de sâmbătă seara" (1968), "Elixirul tinereţii (1975), "Tufă de Veneţia" (1977), "Chiriţa la Iaşi" (1987), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001).

Actorul a decedat la începutul anului 2014.

***

Florin Piersic s-a născut la Cluj, la 27 ianuarie 1936. (Încă) de la începutul carierei sale a fost considerat un „june prim", un „Făt-Frumos" al cinematografiei. A jucat în foarte multe filme până în anul 1987, după care a mai apărut doar în patru producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea” (2003), „Fix Alert” (2005), „Eminescu versus Eminem” (2005) – ultimele două în regia fiului său actor şi regizor, Florin Piersic Jr., şi „Rating" (2007), un scurtmetraj.

Debutul lui Florin Piersic în cinematografie a fost în filmul „Ciulinii Bărăganului”, regia Louis Daquin.

Filmul realizat de regizorul francez, care a semnat şi scenariul adaptat după romanul omonim al lui Panait Istrati, a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în 1958, unde a rulat în selecţia oficială.

În 2009, Florin Piersic a primit Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film Transilvania.

Puteți urmări emisiunea „Piersic Show” online, în direct de la ora 12:00 sau înregistrată pe TVR+, şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

12:40 Teleshopping

12:55 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2