loader
Foto

Ginger şi Rosa - la FILMUL DE ARTĂ

TVR 2 a programat duminică, 18 iulie, de la ora 22.10, un film cu un palmares important ce include multiple premii pentru foarte tânăra actriţă Elle Fanning, în rolul lui Ginger.

 

*Dramă. În Londra anilor 1960, Ginger şi Rosa, prietene nedespărţite de când se ştiu, îşi trăiesc adolescenţa între şcoală, petreceri şi visuri de independenţă, pe fundalul crizei rachetelor cubaneze, care tulbură societatea occidentală.

Când căsnicia părinţilor lui Ginger se destramă, iar tatăl ei, spirit boem, începe o relaţie iresponsabilă cu Rosa, Ginger îşi ascunde dezamăgirea şi furia implicându-se în mişcarea antinucleară şi retrăgându-se în propria ei lume interioară.

Filmul realizat în 2012 redă atmosfera anilor 60, adică cu o jumătate de veac  în urmă. Aşa că printre locaţiile de filmare, echipa a ales estul Londrei, cu străduţe şi magazine vechi, dar a ajuns şi în comitatul Kent unde există celebrele „oglinzi acustice” din Dengemarsh, masive structuri de beton create la sfârşitul anilor 30 (pe când radarele încă nu se inventaseră), pentru detectarea avioanelor inamice.

Interpreta principală, Elle Fanning, avea 12 ani când a dat proba pentru rol şi împlinise 13 ani când a început filmările în rolul lui Ginger, care în scenariu avea 16 ani. Aşa cum declara tânăra actriţă, „acesta a fost probabil cel mai provocator rol de până acum. A trebuit să am o altă culoare de păr, să am un alt accent, un alt comportament. Nu a avut nimic în comun cu mine. Probabil din acest motiv a fost atât de interesant totul, pentru că pur şi simplu nu eram eu. Cu toate acestea, şi Ginger şi eu eram adolescente şi năzuiam acelaşi lucru: de a fi cumva adult fără a avea însă şi responsabilităţile ce decurg din asta.”

(w882)
Filmul are în palmares Premiul pentru rol principal feminin la festivalurile de film de la Santa Barbara şi Valladolid  (Elle Fanning), precum şi trei premii la British Independent Film Awards
GINGER ŞI ROSA (GINGER AND ROSA – Marea Britanie, Canada, Danemarca, 2012) PREMIERĂ
Regia: Sally Potter
Cu: Elle Fanning, Alice Englert, Christina Hendricks, Alessandro Nivola

 

0:30 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

1:30 Universitaria (R)

*Emisiunea Universitaria va fi construită ca un puzzle al ofertelor şi realizărilor universitare, doctorale şi academice din diferite domenii de activitate, pentru a întări misiunea televiziunii publice de a educa românii.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior si prezentator Camelia Moise

Producator : Larisa Avram

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2