loader
Foto

Galerie foto

Gala Turkishvision - duminică, 15 martie, de la ora 15.35, la TVR 2 şi TVR HD

Spectacolul este precedat, de la ora 12.30 de reportajul Ce este Turkishvision?

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cea de-a V-a ediţie a festivalului internaţional TurkishVision a avut loc în toamna anului 2014 la Pamukkale, în Turcia. Printre reprezentanţii a celor peste 20 de ţări participante din Europa şi Asia s-a numărat şi românul Andi Bănică.

Turkish Vision, sau TÜRKÇEVİZYON este organizat de Municipalitatea Denizli în colaborare cu Radio televiziunea publică din Turcia (TRT) şi are ca scop promovarea muzicii turceşti. Artişti din peste 20 de ţări printre care Bulgaria, Ungaria, Grecia, Austria, Croaţia, Cipru, Muntenegru, Albania, Turkmenistan, Tataristan, Irak sau China au participat la acest festival în care toate melodiile sunt cântate în limba turcă.

Deşi Gala ar fi trebuit să se desfăşoare (ca de obicei), pe scena teatrului antic de la Pamukkale, acolo unde s-au desfăşurat repetiţiile generale, condiţiile atmosferice precare din ziua evenimentului au determinat în ultimul moment relocarea evenimentul în sala polivalenta din Pamukkale. Cu toate acestea, având în vedere că TÜRKÇEVİZYON este un festival - nu un concurs, muzica bună a reuşit să creeze o atmosferă extraordinară.

În aceeaşi zi, de la ora 12.30, reportajul cu titlul Ce este Turkishvision? prezintă telespectatorilor TVR 2 şi TVR HD cele mai importante informaţii despre acest eveniment de celebrare a muzicii turceşti – preluat (în direct sau înregistrat) de către toate cele peste 20 de ţări participante.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

0:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2