loader
Foto

"Funeraliile mamei mari" de Gabriel Garcia Marquez- cartea pe care o poţi avea gratis

TVR 2 şi Editura Rao pun în concurs trei exemplare ale volumului de povestiri aflat la prima sa ediţie în limba română.

 

Documente disponibile pentru descarcare:

TVR 2 şi Editura Rao vă oferă posibilitatea de a câştiga volumul de povestiri Funeraliile mamei mari de Gabriel Garcia Marquez, aflat la prima ediţie în limba română şi lansat recent de Editura RAO.

Acest volum, la fel ca toate celelalte romane scrise de G.G.Marquez publicate de către Editura RAO, au aparut sau urmează să apară în colecţia RAO Clasic, un proiect editorial care va aduna într-o colecţie elegantă şi practică, cele mai mari nume ale literaturii clasice contemporane: de la Marquez la Thomas Mann, de la Herman Hesse la Michel Tournier.

Funeraliile Mamei Mari, una dintre primele opere ale lui Gabriel García Márquez publicate în Mexic, este un volum de povestiri editat pentru prima şi singura dată în 1962 de universitatea din Veracruz. Ulterior, acest volum va fi publicat de Plaza & Janés, şi de Editorial Sudamerica. Importanţa întoarcerii la primele povestiri constă în faptul că în cele mai multe dintre ele se regăsesc rădăcinile acelui stil pe care criticii l-au numit realism magic şi care ulterior îl va face pe García Márquez demn de Premiul Nobel pentru cel mai cunoscut roman al său, Un veac de singurătate.  Publicată în 1962, această operă a marelui scriitor columbian cuprinde o serie de poveşti scurte, uneori doar de câteva pagini, scrise în stilul lui caracteristic, care ne transportă în lumea magică şi în acelaşi timp reală a spaţiului imaginar, Macondo.

Pentru a fi unul dintre cei trei câştigători ai volumului Funeraliile Mamei Mari, intră pe pagina oficială de facebook a TVR2 www.facebook/fantvr2.ro şi participă la concurs.

0:15 TOTUL NU VA FI BINE, România-Ucraina, 2020

Film*

Regia şi scenariul: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Producători: Ada şi Alexandru Solomon

*Documentar. După încheierea unei relaţii îndelungate, un realizator de film pe jumătate nevăzător, născut în 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar fi putut fi afectaţi de dezastrul de la Cernobîl. În căutările sale, se îndrăgosteşte şi viaţa lui porneşte într-o direcţie neaşteptată. Mama regizorului, însărcinată cu Adrian, călătorise în Ucraina exact în aprilie 1986, iar el s-a născut cu probleme de sănătate. Acum, Adrian lucrează la un film despre generaţia lui, a celor ale căror vieţi au fost influenţate de accidentul nuclear de la Cernobîl.

Redactor: Gabriela Onea

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2