loader
Foto

Galerie foto

Filmul biografic Mongolul, la TVR 2

Povestea copilăriei şi tinereţii lui Ginghis Han, înainte de a cuceri o jumătate din lume, poate fi urmărită vineri 20 aprilie, la ora 23.10.

 

Vineri, 20 aprilie, de la ora 23.10, TVR 2 difuzează filmul Mongolul (MONGOL – titlu original),  o coproducţie Rusia-Germania-Kazahstan, 2007, în regia lui Serghei Bodrov. Drama biografică prezintă parcursul lui Ginghis Han, din perioada copilăriei şi până la maturitate, când îşi începea ascensiunea de lider şi întemeietor al Imperiului Mongol.

La vârsta de nouă ani, Temugin - viitorul Ginghis Han - este dus de tatăl său într-un loc în care să-şi aleagă fata cu care să se căsătorească. Temugin îi promite lui Borte, aleasa lui, că se va întoarce după ea peste cinci ani. Pe drumul de întoarcere, tatăl este otrăvit, iar băiatul, rămas singur, trece printr-o serie de grele încercări, de la înfometare şi umilinţe până la sclavie.

Mai târziu, cu ajutorul lui Borte, el reuşeşte să depăşească toate greutăţile şi să devină cel mai mare cuceritor din istoria umanităţii. Filmul conturează personalitatea viitorului han, cu emoţiile sale, trăirile şi luptele sale interioare, arătând latura umană a marelui lider.

Producţia îi are în rolurile principale pe Tadanobu Asano, Chuluuny Khulan şi Amadu Mamadakov. Filmul este interzis copiilor sub 15 ani.

 

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2