loader
Foto

Bişniţari in uniformă

BUFFALO SOLDIERS – Marea Britanie, Germania, 2001

sâmbătă, 30 martie 2024
ora 22:50

 

 

Regia: Gregor Jordan

Cu: Joaquin Phoenix, Ed Harris, Anna Paquin, Scott Glenn

*Comedie, thriller. În 1989, cu puţin timp înainte de căderea Zidului Berlinului, la baza militară Theodore Roosevelt din Germania de Vest, Ray Elwood (Joaquin Phoenix) a reuşit să transforme calvarul vieţii de militar în plin război rece într-o reţea înfloritoare de afaceri ilegale. Oficial, Ray este secretarul comandantului de batalion; în timpul liber, se ocupă cu de toate, de la jefuirea localnicilor până la procurarea de heroină pentru clienţi importanţi. Sosirea unui superior care are de gând să elimine corupţia din întreaga bază nu-l sperie pe Ray, dar un întreg lanţ de întâmplări care culminează cu trădări şi crime ar putea să-i pună beţe-n roate.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.


 

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 3

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

 

#tvr2