loader
Foto

Dheepan

DHEEPAN-Franţa, 2015

vineri, 09 noiembrie 2018
ora 23:10

 

 

Regia: Jacques Audiard

Cu: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan

*Palme d'Or, Festivalul de la Cannes

*9 nominalizări la premiile Cesar

Dramă. În atmosfera de haos de după războiul civil din Sri Lanka, un membru al grupării rebele Tigrii Eliberării, rătăcit într-o tabără de refugiaţi, cere azil politic în Franţa. Bărbatul are nevoie de o "poveste" credibilă ca să poată ajunge în Europa: i se dă paşaportul unui anume Dheepan şi va porni în călătorie împreună cu o femeie necunoscută şi o fetiţă de 9 ani, care se dau drept soţia şi fiica lui. Ajunsă la Paris, nou-formata familie se stabileşte într-un complex de locuinţe sociale de la marginea metropolei.

Angajat ca îngrijitor al câtorva blocuri, Dheepan înţelege în scurt timp că întreaga comunitate e controlată de o bandă violentă de traficanţi de droguri. Spre disperarea lui, locul în care spera să primească o nouă şansă la viaţă devine o zonă de conflict chiar mai înfricoşătoare decât cea din care reuşise să scape.

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

0:15 TOTUL NU VA FI BINE, România-Ucraina, 2020

Film*

Regia şi scenariul: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Producători: Ada şi Alexandru Solomon

*Documentar. După încheierea unei relaţii îndelungate, un realizator de film pe jumătate nevăzător, născut în 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar fi putut fi afectaţi de dezastrul de la Cernobîl. În căutările sale, se îndrăgosteşte şi viaţa lui porneşte într-o direcţie neaşteptată. Mama regizorului, însărcinată cu Adrian, călătorise în Ucraina exact în aprilie 1986, iar el s-a născut cu probleme de sănătate. Acum, Adrian lucrează la un film despre generaţia lui, a celor ale căror vieţi au fost influenţate de accidentul nuclear de la Cernobîl.

Redactor: Gabriela Onea

 

#tvr2