loader
Foto

Delta Bucureştiului

Le Delta de Bucarest (Franţa-România, 2020)

sâmbătă, 20 aprilie 2024
ora 00:00

 

 

Regia: Eva Pervolovici

Cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

*Documentar. Istoria unui loc. Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est – Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre, natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră şi familii de rromi, cu copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

* ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.


0:30 Duminica filmului românesc (R)

Moromeţii 2 -România, 2018

Regia: Stere Gulea

Cu: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Oana Pellea, Paul Ipate, Andi Vasluianu, Ion Caramitru

*8 Premii Gopo 2019

*Premiul Publicului-TIFF 2019

*Dramă, adaptare a celui de-al doilea volum al romanului „Moromeții”, a romanului „Viața ca o pradă” şi a publicisticii lui Marin Preda.

Filmul continuă povestea familiei Moromete, din satul din Câmpia Dunării, după cel de-al Doilea Război Mondial. Perioada istorică este marcată de instalarea comunismului în România, iar povestea se construieşte în jurul mezinului familiei, Niculae. Ilie Moromete și fiul său cel mai mic văd lucrurile diferit, prilej permanent de conflict între ei. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas intactă, iar totul se învârte în jurul muncii câmpului. Familia se adaptează greu la condițiile de după al Doilea Război Mondial şi toată ordinea vietii lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Niculae Moromete este cel care va scrie mai târziu despre vremurile noi și cele vechi.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

2:30 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

 

#tvr2