loader
Foto

Conspiraţie la Cairo

BOY FROM HEAVEN (Suedia, Franţa, Finlanda – 2022)

duminică, 07 aprilie 2024
ora 22:00

 

 

PREMIERĂ

Regia: Tarik Saleh

Cu: Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri

*Premiul pentru cel mai bun scenariu – Festivalul de Film de la Cannes 2022

*Nominalizare la premiul Cesar 2023 pentru cel mai bun film străin

Thriller. Adam, fiu de pescar, este primul din familia lui care primește o bursă de studii la Universitatea Al-Azhar din Cairo, epicentrul puterii în islamul sunnit. În prima zi a noului an universitar, Marele Imam se prăbușește și moare în fața studenților adunați în curtea moscheii. O serie de evenimente îl aduc pe Adam în mijlocul luptelor înverşunate pentru putere, în care sunt implicate serviciile secrete egiptene. Ajuns să se infiltreze ca spion în cercurile politice de la universitate, Adam este prins între interesele celor mai mari și credința lui reală într-o lume mai bună.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

12:30 Cum vă merge ?

Sezon Nou

Producător: Cătălin Heson

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 3

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

 

#tvr2