loader
Foto

Filme tari la TVR 1 şi TVR 2 la început de an

Producţia anglo-americană Cel care dansează cu lupii şi comedia românească Secretul lui Bachus, difuzate la TVR 1 şi TVR 2 pe 4 ianuarie, au obţinut cifre remarcabile de audienţă.

 

Farmecul lui Kevin Costner loveşte din nou: filmul Cel care dansează cu lupii, care-l are ca protagonist pe celebrul actor, difuzat la TVR 1 duminică seară, a adus numeroşi telespectatori pe principalul post al Televiziunii Române.

În intervalul 21.06–23.59, în care drama Cel care dansează cu lupii a rulat, fără întreruperi de publicitate, la TVR 1, o medie de 840.000 de români a urmărit aventurile locotenentului unionist John W. Dunbar, devenit membru al comunităţii indienilor Sioux. Pe intervalul orar amintit, TVR 1 a înregistrat procente medii de 4,5% rating* şi 9,3% share**, la nivel naţional, respectiv 3,6% rating şi 7,2% share, la nivel urban. La ora 22.55 s-a înregistrat cel mai urmărit moment al filmului, când 1.191.000 de telespectatori din toată ţara urmăreau TVR 1 (cifră corespunzând unui rating de 6,4% şi unei cote de piaţă de 14,8%).

Cel care dansează cu lupii (DANCES WITH WOLVES - SUA, Marea Britanie, 1990) poartă semnătura lui Kevin Costner atât ca regizor, cât şi ca actor principal, avându-i ca parteneri pe Mary McDonnell şi Graham Greene. Locotenentul John W. Dunbar încearcă să-şi ia viaţa într-o misiune sinucigaşă, dar, printr-o ironie a sorţii, devine erou fără voie. Trimis la o unitate îndepărtată din Dakota de Sud, este atras de viaţa simplă a indienilor Sioux şi, după ce îşi ia numele de „Cel Care Dansează Cu Lupii”, devine un membru îndrăgit al tribului. Existenţa sa paşnică este totuşi ameninţată de soldaţii unionişti care sosesc înarmaţi de planuri ce includ pământul aparţinând indienilor.

***

Şi filmul Secretul lui Bachus, difuzat duminică seara la TVR 2, a performat din punct de vedere al audienţei. Comedia românească în regia lui Geo Saizescu, avându-i ca protagonişti pe Emil Hossu, Dem Rădulescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani, Jean Constantin şi Horaţiu Mălăele, a fost urmărită, între orele 20.10-22.03, de aproape o jumătate de milion de români. Pe intervalul amintit, TVR 2 a înregistrat, la nivel naţional, o medie de 498.000 de telespectatori, corespunzând unui rating mediu de 2,7% şi unui share mediu de 4,3%. Minutul cel mai vizionat al filmului s-a înregistrat la 21.05, când 710.000 de telespectatori din toată ţara urmăreau TVR 2.

Secretul lui Bachus

 

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate SRTv

2:30 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2