loader
Foto

„Drumul succesului” a ajuns la Viscri

În ediția de sâmbătă, 7 decembrie, l-am cunoscut pe Cristi, tânărul care a construit o pistă de biciclete, un centru de procesare legume-fructe și 8 centre de colectare a laptelui în zona Viscri-Saschiz-Bunești.

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

UPDATE: Ediția din 7 decembrie este disponibilă online pe TVR+

După olimpici, inventatori și artiști, a venit rândul antreprenorilor sociali să fie dați exemplu demn de urmat pentru tânăra generație. Așa că Ema Pendiuc, alături de echipa Televiziunii Române, a plecat la drum să-i întâlnească chiar la locul lor de muncă. Prima oprire a fost la Viscri, județul Brașov, chiar satul în care Prințul Charles al Marii Britanii vine deseori să se relaxaze și să respire aerul curat al tradițiilor românești și săsești, păstrate cu sfințenie din moși strămoși.

Din ediția de sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11:30, la TVR 2, aveți ocazia să îl cunoașteți pe Cristi Gherghiceanu, tânărul care a construit alături de Fundația ADEPT Transilvania o pistă de biciclete, un centru de procesare legume-fructe și 8 centre de colectare a laptelui în zona Viscri-Saschiz-Bunești.

Ema Pendiuc, gazda emisiunii mărturisește că „în locurile acelea este ceva special. Te încarci cu energie pozitivă și ți se umple sufletul de bucurie când vezi tineri așa cum este Cristi și echipa lui, care nu doar că respectă, păstrează și restaurează arhitectura și specificul satului săsesc și românesc transilvănean, dar chiar construiesc întreprinderi sociale care să ajute comunitatea și promovează turismul responsabil”.

În 2014, continuă Ema, pista de biciclete din Viscri și Bunești va avea 103 kilometri și, după ce a testat-o personal, Ema spune că este excelentă. „Începând de sâmbătă, vă invit să vedeți o serie de 3 episoade ale emisiunii Drumul Succesului, din care o sa trageti singuri concluzia că și în România poți să faci treabă, daca vrei cu adevărat. Mulțumesc mult pentru sprijin Institutului de Economie Socială și Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.”

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Mic dejun-paine impaturita cu bacon sau branza / mancare de spanac/porkolt

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2