loader
Foto

Galerie foto

Drumul lui Leşe revine cu „povești și hori de demult”

Pe 18 octombrie pornim din nou la drum alături de Leşe. De la 18:30, la TVR 2 şi TVR HD începe un nou sezon al emisiunii, iar în prima ediţie ne vedem cu Vlad Tăușance, scriitor şi jurnalist, Grupul Iza şi Cătălin Cherecheș, primarul oraşului Baia Mare.

 

Grigore Leşe

Ediția este disponibilă online pe TVR+

„Veselie, nu divertisment. Muzică ţărănească, nu muzică populară. Oameni adevăraţi, nu oameni de carton”. Acesta-i dictonul de la care Grigore Leşe porneşte din nou la drum, în cel de-al treilea sezon. „Din 18 octombrie vă aștept din nou pe «Drumul lui Leșe». Să ne rezemăm de vânt și să ascultăm sub aripile lui povești și hori de demult. Vom cunoaște oameni care simt și transmit stări speciale, oameni care trăiesc în rost, oameni care s-au strămutat în medii universitare și au dus cu ei dimensiunea spirituală a satului. Ne vom lumina prin dialog și vom da ritm anotimpurilor prin muzici și povești tălmăcite de oameni cu aură împărătească”, continuă Grigore Leşe.

Pentru prima ediţie, care va fi difuzată duminică, 18 octombrie, vor veni invitați de top, fiecare lider pe segmentul său, fiecare venind cu lumea lui într-un mare proiect. Creativitate, viziune, rost. Leşe  îi aduce în platoul emisiunii pe Vlad Tăușance, Cătălin Cherecheș şi Grupul Iza.

Trei lumi diferite, dar unite de același gând: Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii. O să vedem ce înseamnă creativitatea urbană la superlativ, într-un spațiu consacrat ca fiind tributar tradiției. O să aflăm ce înseamnă, de fapt, tradiție, cum a fost Maramureșul și ce a mai rămas din spiritul lui. O să înțelegem de ce este atât de special orașul Baia Mare, dacă mitologia urbană se poate grefa pe mitologia locului, dacă demersul unor oameni vizionari este conectat la vibrația și valorile oamenilor din Maramureș.

***

Despre emisiune

„Drumul lui Leşe” este invitaţia de a parcurge, timp de o oră, o călătorie iniţiatică, de redescoperire şi reevaluare a dimensiunii noastre identitare. Grigore Leşe încearcă, în fiecare ediţie, să prezinte România profundă, adevărată, conectată la sensibilitatea, formulele de expresie şi comunicare ale secolului 21. Astfel, Leşe devine în această emisiune un liant al lumii tradiţionale cu lumea urbană, modernă, fiind deopotriva gazdă, actor, spectator, dirijor şi mentor. Conectând ruralul cu urbanul, trecutul cu viitorul, lumea reala cu cea virtuala, „Drumul lui Leşe” încearcă să descopere şi să arate acea Românie tulburătoare care vrăjeşte şi inspiră pe cei ce ajung să o cunoască.

Emisiunea este o coproducţie TVR cu Asociaţia Culturală Grigore Leşe.


 

22:00 Filmul de artă

Alcarras -Spania, Italia, 2022 PREMIERĂ

Regia: Carla Simón
Cu: Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xènia Roset

*Premiul Ursul de Aur-Festivalul de Film de la Berlin, 2022

*Nominalizare la premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film european al anului

*Dramă. Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în film ar putea fi ultimul în care cele trei generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

Redactor: Gabriela Onea

0:10 Muzica timpului tău

Shawn Mendes / Wonder

Ariana Grande / Positions

Marron 5 / Nobody's Love

m&t: Adam Levine, Ryan Ogren, Michael Pollack, Nija Charles, Rosina Russell, B Ham, Kareen Lomax, Jordan K. Johnson, Stefan Johnson, Jacob Kasher Hindlin

Tallisker LA Vision-Somewhere

BLACKPINK-How You Like That

M&t: 24, R. Tee, Danny Chung, TEDDY

Drake-Toosie Slide

M&t: Aubrey Graham, O. Yildirim

Olivia Rodrigo / Drivers License

3 Sud Est x Andia / Inseparabili

m: Laurențiu Duță, Alexandru Pelin, Vlad Lucan

t: Laurentiu Duta, Alexandru Pelin, Mihai Budeanu

Lidia Buble / Ești frumoasă

m: Adriana Opriș, Dia Marius, Ionuț Bacula "Papu", Vlad Manolache, Alex Parker

t: Adriana Opriș, Dia Marius, Ionuț Bacula "Papu", Vlad Manolache

Marcel Pavel / Zâna mea frumoasă din povești

m: Marcel Pavel

t: Stelian Arau

Claudia Pătrășcanu / Cine-i de vină

m: Zoe Flavia, John Cozma, Vizi Imre, Chopsticks, Cristian Sanda

t: Zoe Flavia,Vizi Imre, Cristian Sanda

@fristei / Timpul vindeca totul

m: Alexandru Pelin, Vlad Lucan

t: Alexandru Pelin

Feli / Frunze cad

m: Felicia Donose, Florin Boka, Roland Kiss, Șerban Cazan, Lucian Nagy

t: Felicia Donose

Felix Noa / Floare rară

m: Felix Popescu, Achim Marian, Cristian Marcel Treanță

t: Felix Popescu

BiBi / Încă un dans

m: Vlad Flueraru, Șerban Cazan, Gabriel Stanoiu

t: Vlad Flueraru, Șerban Cazan, Bianca Mihaela Lixandru (BiBi)

Producător: Valentina Ionescu

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2