loader
Foto

Galerie foto

Două noi poveşti emoţionante la “A doua emigrare”

Cu români care, după ce au lucrat în străinătate, luptă să se adapteze la viaţa de acasă – duminică, 17 mai, de la ora 12.30 la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

A doua emigrare

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR +

În ediția din 17 mai, Aziza Micu prezintă la A doua emigrare alte două poveşti - a doi români care au lucrat ani de zile peste hotare. Amândoi s-au întors definitiv în ţară şi luptă pentru a merge mai departe. Greutăţile vieţii de aici şi a sorţii le-au pus piedici grele, iar ei trăiesc, practic, o a doua emigrare.

Primul cu care Aziza Micu stă de vorbă este Adrian Alecu din Urziceni, întors recent în ţară după 5 ani în care a muncit în Germania, Belgia şi Franţa în domeniul construcţiilor. Din păcate, sănătatea i-a fost distrusă de viaţa dură de emigrant, de munca grea de pe şantier - fără contract şi fără asigurare de sănătate. Astfel, el a ajuns ca la numai 45 de ani să fie pensionat pe caz de boală. Banii câştigaţi în străinătate au fost investiţi într-o afacere care a dat faliment şi pentru care şi-a ipotecat şi casa. Acum, el  s-a angajat ca să–şi poată creşte copilul alături de soţia bolnavă.

Cel de-al doilea erou al acestei ediţii este Mihai Chiriţescu din Bucureşti. Între visul frumos trăit 6 ani în străinătate şi realitatea românească, el a ales: ACASĂ, în România !   A lucrat ca ospătar în Grecia şi Germania, iar acum şi-a deschis propriul restaurant în Bucureşti. Şi cu toate că a întâmpinat dificultăţi, a luptat cu sistemul birocratic, cu taxele, impozitele, inspectiile tot mai numeroase şi cu tot felul de piedici, el a reuşit să pună afacerea pe picioare. Pentru că e migrarea i-a adus nu doar capitalul necesar, dar şi experienţa de care avea nevoie pentru a-şi construi visul acasă, în România.

***

„A doua emigrare” este o emisiune care prezintă problemele românilor care – după ce au emigrat în alte ţări – se reîntorc acum acasă. Revenirea după o absenţă lungă pune serioase probleme de reintegrare în sânul unei comunităţi care a mers mai departe şi al unui sistem de care, fie au „fugit”, fie le ridică bariere la readaptare.

 

 

 

 

7:30 România…în bucate (R)

TVR Craiova

* Tăst Show

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)

8:00 Ploey, Inimă de Viteaz

Film animatie* Ploey, inimă de viteaz (Ploey-you never fly alone-Islanda, Belgia, 2018)

Regia: Arni Asgeirsson

Voci: CRBL, Tudor Crăciun, Răzvan Popa, Andreea Istrate

*Film de animaţie. Ploey este un pui de fluierar care nu reuseste să învete să zboare, asa că e abandonat de familia lui când vine timpul migratiei de iarnă. Cu ajutorul prietenilor săi, Ploey îsi va pune la bătaie toate abilitătile pentru a trece peste frigul arctic, dar si pentru a scăpa cu viată din calea unor duşmani periculosi.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Corina Feleagă

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2