loader
Foto

Galerie foto

Documentarele 360°-GEO ne duc în Kenya şi pe insulele Sf.Elena şi Guadelupa

În săptămâna 10-16 august, la TVR 2 urmărim, de la ora 19:00, o nouă serie de documentare realizate de jurnaliştii de la Arte France.

 

Luni, 10 august, ora 19:00

* Furtuni în Strâmtoarea Magellan (TURBULENCES DANS LE DETROIT DE MAGELLAN, Franţa-Germania, 2009)

Realizator: Sven Jaax

Chilianul Erich Guital este pilot pe vapoare în una dintre cele mai puţin ospitaliere regiuni de pe glob: strâmtoarea Magellan, care separă Ţara de Foc de continentul sud-american, strâmtoare renumită pentru violenţa furtunilor şi pentru vremea care se schimbă într-o clipă.

(w882) Magellan

Marţi, 11 august, ora 19:00

* Ultimele caravane din Sahara (LES DERNIERS CARAVANIERS DU SAHARA, Franţa-Germania, 2010)

Realizatori: Matthias Heeder, Monika Hielscher

Din timpurile primilor faraoni, dromaderi încărcaţi cu fildeş, sare, pene de struţ şi alte mărfuri preţioase, străbăteau drumurile ce legau actualul Sudan de Egipt.

În zilele noastre, beduinii mai traversează deşertul pe drumurile ancestrale, dar de data aceasta se duc în Egipt ca să vândă chiar dromaderii.

(w500) Camile

Joi, 13 august, ora 19:00

* Pălăria Panama-accesoriu şi rafinament (L'authentique panama, Franţa-Germania, 2011)

Realizator: Jorg Daniel Hissen

Pălăriile panama se fac prin împletirea manuală a fibrelor extrase din frunzele palmierului omonim ce creşte în Ecuador. Cele mai scumpe pot ajunge şi la preţuri de mii de dolari. Împletitura este atât de deasă, încât pălăriile par a fi făcute din in.

În oraşul Cuenca din Anzi găsim un talmeş-balmeş de pălării panama fabricate la scară semi-industrială. Practic, anual se produc aici peste 500.000 de pălării.

(w500) Panama

Vineri, 14 august, ora 19:00

* Exilul din insula Sfânta Elena (L'EXIL DE SAINTE-HELENE, Franţa-Germania, 2009)

Realizator: Alexander Weck

Pierdută în mijlocul Oceanului Atlantic, este una dintre insulele locuite cele mai izolate din lume. Nici nu e de mirare că britanicii l-au exilat aici pe Napoleon Bonaparte. Pe insulă locuiesc circa 4.000 de persoane, înfruntând singurătatea şi furia naturii...

(w500) Elena

Sâmbătă, 15 august, ora 19:00

* Lamu-insula cu măgăruşi (LAMU, L'ILE AUX ANES, Franţa-Germania, 2011)

Realizator: Vardan Hovhannisyan

Cu 6.000 de măgăruşi la 24.000 de locuitori, insula Lamu din largul coastelor Keniei a stabilit cu siguranţă un record mondial.

Situaţia se datorează faptului că străzile sunt atât de strâmte, încât autovehiculele nu au loc. De altfel, pe insulă sunt doar două maşini, dintre care una aparţine punctului veterinar unde sunt tratate simpaticele animale.

(w500) Măgăruş

Duminică, 16 august, ora 19:00

* Guadelupa-cel mai bun rom din lume (GUADELOUPE, LE MEILLEUR RHUM DU MONDE, Franţa-Germania, 2011)

Realizator: Vincent Froehly

Insula Guadelupa este renumită pentru distileriile sale, în care se produce unul dintre cele mai bune romuri din lume; se fabrică atât rom alb cât şi din cel învechit ani întregi în butoaie din stejar.

(w500) Gaudalupe

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Fii în formă ! (IN GOOD SHAPE-Magazin despre sănătate, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Cum putem duce o viaţă sănătoasă, cu mintea echilibrată şi organismul în formă. Aflăm cele mai noi tendinţe din medicină, nutriţie şi fitness.

Episodul:97

Redactor: Bogdan Stănescu

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 79

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2