loader
Foto

Galerie foto

Din Peru în Maroc, purtaţi de Documentarele 360°-Géo

De la ora 10:00, de luni până joi, vă invităm să călătoriţi în Peru, Japonia, Canada şi Maroc, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+, prin intermediul mai multor documentare franco-germane.

 

Sarea incaşilor (luni, 23 mai, ora 10:00)

Salinele din Maras, aflate pe platoul înalt al Anzilor peruvieni, formează un vast şi complex labirint la mai bine de 3.000 de metri înălţime. În inima acestor peisaje montane – care sunt printre cele mai frumoase din America de Sud – jurnalistul Andrea Oster se întâlneşte cu o familie de muncitori la mine. La Maras sunt mii de bazine – construite de localnici – care adună apa sărată caldă ce iese din munţi. După ce apa s-a evaporat, mai rămâne doar o preţioasă crustă albă: aurul alb al incaşilor. Urmaşii lor folosesc aceleaşi metode tradiţionale. (Le sel des Incas, Franţa-Germania, 2009)

(w882) Sarea inca

Japonia-ţară a ceaiului (marţi,24 mai, ora 10:00)

Creşterea preţiosului ceai verde şi secretul efectelor sale benefice sunt temele documentarului de marţi. Primăvara, Japonia aşteaptă prima recoltă a nobilei Sencha, planta de ceai verde cultivată pe insula Kyushu. Kazuo Watanabe şi-a dedicat întreaga viaţă ceaiului, iar după mulţi ani, el trăieşte visul de a produce cel mai bun ceai din Japonia. (Japon, la voie du thé, Franţa-Germania, 2008)

(w882) Japonia, Ĺ

Tăietorii de lemn din Canada (miercuri, 25 mai, ora 10:00)

Pentru mult timp, Columbia Britanică a fost considerată un El Dorado al industriei lemnului. Dar pescuitul excesiv este sursa marilor probleme din zonă, iar pentru a conserva economia forestieră şi natura ar trebui luate urgent noi măsuri. În cea mai vestică provincie canadiană, îl cunoaştem pe Cal March, un tăietor de lemne a cărui zi de muncă începe la 4:30 dimineaţa. (Les bucherons du Canada, Franţa-Germania, 2009)

(w882) Tăietorii

Uleiul de argan-aurul alb al Marocului (joi,26 mai, ora 10:00)

Arganul creşte doar în sud-vestul Marocului. De secole, din fructele sale, femeile extrag un ulei foarte căutat pentru savoarea şi pentru efectele sale binefăcătoare asupra pielii. Până de curând, nici nu s-ar fi luat în discuţie ca o femeie marocană din provincie să muncească în afara căminului. Acum, multe muncesc în cooperative. (L'huile d'Argan - L'or blanc du Maroc, Franţa-Germania, 2008)

(w882) Uleiul de

7:00 Teleshopping

7:30 România…în bucate (R)

TVR Cluj

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2