loader
Foto

Din inima Daciei, „Natură şi sănătate” vă arată cum se face untul proaspăt

Cele mai bune momente din 2014 sunt difuzate duminică, 11 ianuarie. Realizatorul Bogdan Ghiţulescu ajunge la o stână din masivul Şureanu şi vă arată secretul din spatele untului proaspăt şi cum să gătiţi păstrăv. Reţele le aflaţi pe TVR 2, de la 13:30.

 

Natură şi sănătate

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Într-o ediţie best of „Natură şi sănătate”, realizatorul şi producătorul Bogdan Ghiţulescu ajunge la o pitorească stână din masivul Şureanu, în inima Daciei.  Ce înseamnă să locuieşti jumătate de an la poalele unuia dintre cei mai frumoşi masivi, la câţiva kilomtrei de vechea cetate Sarmisegetuza? Aflăm chiar de la ciobanii cu care se întâlneşte Bogdan. Aceştia îi arată cum se face un unt nesărat, pur românesc, pe care îl vor folosi ulterior la preparea unui savuros păstrăv cu salată de ghebe.

Din masivul Şureanu, ajungem la Orăştie, unde vizităm o fostă bază militară, transformată într-un parc... de distracţii: Arsenal Park. Prin anii 1936-1938, regele Carol al II-lea a oferit armatei un spațiu de 88 de hectare pentru desfășurarea a diverse experimente în domeniul materialului explozibil și al muniției. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica ajunsese al doilea producător de muniție din Europa, iar în timpul comunismului se spunea că este cel mai bine păzit loc din România, raportul fiind de un soldat la fiecare trei muncitori.

Intrată într-un declin după căderea regimului, baza a fost cumpărată în 2003, iar aceasta a fost transformată într-un complex turistic cu o tematică militară. Acum, Arsenal Park  are 200 locuri de cazare, iar turiştii pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, în TAB-uri, în camere de ofiţer, iar de-a lungul complexului, oamenii vor vedea 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispositive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.  Mai mult, acesta este cel mai mare muzeu de tehnică militară din România deschis publicului.

La finalul ediţiei, Bogdan Ghiţulescu vă arată cum puteţi să vă menţineţi trupul fit şi sănătos prin muzică. Bogdan ne-a pregătit un interviu cu unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de salsa din Bucureşti, care ne spune câteva din secretele acestui dans latin, care s-a „născut” în New York.

***

„Natură şi sănătate încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:45 Planuri diabolice (R)

Film * Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

(Reluare)

4:20 Documentar 360°GEO (R)

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010)

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2