loader
Foto

Din Australia, până în deşertul Mojave, cu documentarele 360°- Geo

În această săptămână, echipa de jurnalişti de la Arte France v-au pregătit trei documentare de pe trei continente diferite. De luni până joi, de la ora 19:00, vom ajunge în Australia, California şi Canalul Mânecii.

 

Australia - fetele „cowboy” (luni, 14 septembrie, ora 19:00)

În Australia, crescătorii de bovine trebuie să facă faţă exodului masiv al văcarilor; bărbaţii preferă să plece şi să lucreze în mine pentru un salariu mai bun. Drept urmare, femeile tinere le-au preluat din munci: mână cirezi enorme de bovine pe distanţe mari, repară garduri, dresează cai pentru echitaţie şi vând vitele la licitaţii. (Australie, les cowgirls tiennent les renes, Franţa-Germania, 2010)


Maşinile de colecţie ale lui Gene Winfield (marţi, 15 septembrie, ora 19:00)

O imagine neobişnuită apare în mijlocul deşertului Mojave. Câteva maşini de epocă sunt aliniate lângă garajul lui Gene Winfield.  La vârsta de 83 de ani, Winfield, designer şi mecanic, adună şi repară maşini de colecţie pentru persoane particulare, dar şi pentru platourile de filmare de la Hollywood. La el vin pasionaţii de automobile din toate colţurile lumii, care vor să-şi refacă maşini ca Dodge, Cadillac sau Mercury.

Vârsta înaintată nu i-a tăiat din setea pentru viteză, iar Winfield participă în continuare la curse de maşini, unde încearcă să-şi bată propriul record de 325 km/oră! Echipa 360°- Geo  l-a însoţit pe american la o expoziţie de maşini de epocă şi la o cursă de lângă lacul sărat  El Mirage. (Gene Winfield, le mecano de folles autos, Franţa-Germania, 2011)


Sark-Insulele Canalului (miercuri, 16 septembrie, ora 19:00)

În mijlocul Canalului Mânecii-la 35 de kilometri de coastele franceze şi la 150 de Marea Britanie-pe insula Sark, până de curând, trăia ultima societate organizată feudal din Europa.

Accesibilă doar cu feribotul, este cea mai mică dintre cele 3 insule anglo-normande. Cei 600 de locuitori duc o viaţă liniştită în sânul naturii. Dar “introducerea” democraţiei în 2008 a dat peste cap modul lor de viaţă secular şi există temeri că paşnicii locuitori nu se vor adapta uşor noilor reglementări. (Sark-Sercq, Ilot sauvage de la manche, Franţa-Germania, 2011)

Secetă în Regatul Mustang (joi, 17 septembrie, ora 19:00)

Adăpostit în inima munţilor Himalaya, principatul nepalez Mustang (despre care se spune că ar fi ipoteticul Shangri-La), fost regat cu acelaşi nume, este un teritoriu predominant arid. Timp de secole, apa a fost  disponibilă în cantităţi suficiente, dar, din cauza schimbării climatice, nu mai e posibilă irigarea acceptabilă a câmpurilor. (Secheresse au Royaume du Mustang, Franţa-Germania, 2013)

23:55 Rivalii (R)

Rivalii

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Andreea Baciu, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Mirela Vasile

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

(Reluare)

1:35 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2