loader
Foto

Detectivul băncii - la Telecinemateca - joi, la TVR 2

Comedia din 1940 cu W.C. Fields  şi Cora Witherspoon în rolurile principale, este programată de la 20.10

 

Joi seară, de la ora 20.10, la Telecinemateca de la TVR 2 puteţi urmări o comedie americană de referinţă - inclusă în lista Registrului Naţional American de Film (National Film Preservation Board) pentru a fi conservată în Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii ca valoare naţională.
Este vorba de Detectivul băncii (THE BANK DICK), din 1940, în regia lui Edward F. Cline, având pe: W.C. Fields, Cora Witherspoon şi Una Merkel în rolurile principale.

Egbert Souse este un pierde-vară cu puternice înclinaţii bahice, care îşi petrece mai tot timpul prin baruri, ca să scape de cicăleala familiei care îl ţine sub papuc. Viaţa lui se transformă într-o comedie absurdă când, recrutat fiind să înlocuiască un regizor de film beat, contribuie fără să vrea la prinderea unui hoţ de bancă. Aşa ajunge eroul naţiunii şi ca recompensă este angajat ca paznic chiar de către banca pe care, accidental, o salvase de la jaf. Numai că aici lucrează viitorul lui ginere cu care Souse pune la cale o delapidare importantă. Lucrurile se complică nu doar prin faptul că inspectorul băncii începe o investigaţie a celor doi  dar şi pentru că, fatalitate, banca este din  nou jefuită.

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

0:15 TOTUL NU VA FI BINE, România-Ucraina, 2020

Film*

Regia şi scenariul: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Producători: Ada şi Alexandru Solomon

*Documentar. După încheierea unei relaţii îndelungate, un realizator de film pe jumătate nevăzător, născut în 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar fi putut fi afectaţi de dezastrul de la Cernobîl. În căutările sale, se îndrăgosteşte şi viaţa lui porneşte într-o direcţie neaşteptată. Mama regizorului, însărcinată cu Adrian, călătorise în Ucraina exact în aprilie 1986, iar el s-a născut cu probleme de sănătate. Acum, Adrian lucrează la un film despre generaţia lui, a celor ale căror vieţi au fost influenţate de accidentul nuclear de la Cernobîl.

Redactor: Gabriela Onea

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2