loader
Foto

Galerie foto

Destinul lui Jane Eyre în cea mai recentă ecranizare, la TVR 2

„Jane Eyre”, un film ca o pictură clasică dintr-un muzeu britanic, este prima propunere pe care v-o facem pe 1 ianuarie. De la ora 12:10, la TVR 2.

 

Filmul este o producţie Marea Britanie - SUA din 2011, în regia lui Cary Fukunaga şi cu Mia Wasikowska, Michael Fassbender şi Jamie Bell în distribuţie. A fost nominalizat la premiile Oscar şi BAFTA pentru cele mai bune costume.

Cunoscutul roman din 1847 al lui Charlotte Brontë a fost ecranizat de Cary Fukunaga pentru a noua oară pentru marele ecran. Prima ecranizare a fost realizată în 1910.

Nici producţiile de televiziune nu au fost puţine, cartea a fost adaptată pentru micul ecran de cinci ori, în decurs de cinci decenii.

(w882) Jane Eyre

Firul dramei le este familiar iubitorilor literaturii britanice: proaspăt ieşită de pe băncile şcolii, tânăra Jane Eyre devine institutoare a lui Adèle pe care o creşte tutorele ei la Thornfield Hall, un domeniu la fel de impunător şi de plin de secrete ca şi stăpânul său, Rochester. Este începutul unei aventuri care îi schimbă şi umple viaţa eroinei. Jane Eyre îi îmblânzeşte inima lui Rochester care ascunde şi un secret dureros.

Adaptarea pentru ecran o semnează de această dată Moira Buffini.

„Jane Eyre”, care a fost publicat prima dată sub titlul „Jane Eyre: An Autobiography” a văzut lumina tiparului la Smith, Elder & Co. din Londra, unde Charlotte Brontë predase manuscrisul cu titlul „Currer Bell." În 1848, romanul apare şi în Statele Unite ale Americii, la editura Harper & Brothers din New York.

Regizorul american Cary Fukunaga este şi scenarist, şi producător. Una dintre cele mai cunoscute realizări ale sale este filmul „Sin Nombre” pentru care a semnat scenariul şi regia şi care i-a adus premiul pentru regie în 2009 la Festivalul de Film Sundance. Fukunaga este regizorul şi producătorul executiv al serialului „True Detective”.

Foto: IMDb


3:00 Duminica filmului românesc (R)

* Moromeţii -România, 1988

Regia: Stere Gulea

Cu: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Dorel Vişan

*Dramă,

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

5:25 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2