loader
Foto

Despre secretele cărnii de curcan, duminică, la „Natură şi sănătate”

Pe 22 februarie, Bogdan Ghiţulescu şi echipa emisiunii ajung la una dintre cele mai moderne ferme de curcani din România şi din Europa, de unde ne arată drumul pe care-l parcurg curcanii, de la pui, în farfuriile noastre. De la 13:30, la TVR 2 şi TVR+.

 

Natură şi sănătate

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Într-o perioadă în care consumatorul de rând se gândeşte din ce în ce mai mult la calitatea cărnii pe care o cumpără, emisiunea „Natură şi sănătate” vă aduce în ediţia de duminică, 22 februarie, un reportaj de la o crescătorie de curcani, de unde vă va arăta modul în care sunt crescute păsările şi cum este procesată carnea, până să ajungă – sub diferite forme – în farfuriile oamenilor.

Puii de curcan sunt crescuţi la fermele din Codlea, iar abatorul – deschis în urmă cu cinci ani – este printre cele mai moderne din Europa. Linia de abatorizare e dotată cu asomare cu gaz, prima din Europa Centrală şi de Răsărit, care asigură atât bunăstarea păsărilor îniante de sacrificare, cât şi o calitate superioară a cărnii. În plus, puii sunt crescuţi în fermele proprii.

Care sunt beneficiile cărnii de curcan? Produsele din curcan sunt mai sănătoase decât altele prezente pe piaţă? Aflaţi răspunsurile în ediţia de duminică, alături de Bogdan Ghiţulescu.

***

„Natură şi sănătate încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

0:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2