Pe 22 februarie, Bogdan Ghiţulescu şi echipa emisiunii ajung la una dintre cele mai moderne ferme de curcani din România şi din Europa, de unde ne arată drumul pe care-l parcurg curcanii, de la pui, în farfuriile noastre. De la 13:30, la TVR 2 şi TVR+.
Ediția este disponibilă online pe TVR+
Într-o perioadă în care consumatorul de rând se gândeşte din ce în ce mai mult la calitatea cărnii pe care o cumpără, emisiunea „Natură şi sănătate” vă aduce în ediţia de duminică, 22 februarie, un reportaj de la o crescătorie de curcani, de unde vă va arăta modul în care sunt crescute păsările şi cum este procesată carnea, până să ajungă – sub diferite forme – în farfuriile oamenilor.
Puii de curcan sunt crescuţi la fermele din Codlea, iar abatorul – deschis în urmă cu cinci ani – este printre cele mai moderne din Europa. Linia de abatorizare e dotată cu asomare cu gaz, prima din Europa Centrală şi de Răsărit, care asigură atât bunăstarea păsărilor îniante de sacrificare, cât şi o calitate superioară a cărnii. În plus, puii sunt crescuţi în fermele proprii.
Care sunt beneficiile cărnii de curcan? Produsele din curcan sunt mai sănătoase decât altele prezente pe piaţă? Aflaţi răspunsurile în ediţia de duminică, alături de Bogdan Ghiţulescu.
***
„Natură şi sănătate” încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.
***
Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.
Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!