loader
Foto

Despre rugăciune şi tăcere, cu actorul Ştefan Ruxanda, la „Credinţă şi celebritate”

Sâmbătă, 6 decembrie, gazda emisiunii, Aziza Micu, a stat de vorbă cu tânărul actor Ştefan Ruxanda, membru al trupei Passe Partout, înfiinţată de Dan Puric.

 

Credinţă şi celebritate

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Născut în 1982 la Piatra Neamţ, Ştefan Ruxanda este membru al cunoscutei trupe de teatru Passe Partout (creată de Dan Puric în 1999) din 2004. De-a lungul anilor, a adus la viaţă numeroase personaje pe scene ca „Bulandra“, „I.L. Caragiale“, „Nottara“ sau Teatrul Tineretului (Piatra Neamţ), a participat la numeroase festivaluri de teatru din ţară şi din străinătate, iar în 2011 şi-a primit titlul de doctor pentru lucrarea susţinută la UNATC Bucureşti „Teatrul românesc – expresie a spiritualităţii naţionale”.

Pentru Ştefan, teatrul este „o insulă pe care mă refugiez din tumultul cotidian”, iar când vorbeşte despre rolul pe care l-a jucat Dan Puric în cariera lui, Ştefan recunoaşte că „[Dan Puric] a încurajat în fiecare din noi unicitatea şi fragilitatea naturii creatoare, chiar dacă această natură este generatoare de gafe, defecte sau stângăcii scenice”. (ziarul Adevărul)

„Folosind cu precadere limbajul non verbal, el îşi creează spectacolele din tăceri şi cuvinte nerostite, lăsând loc misterului şi talentului fiecărui spectator de a percepe sentimentele ascunse în spatele unui gest. Însă pentru Ştefan Ruxanda, fiecare reprezentaţie al cărei protagonist este înseamnă şi o provocare: aceea de a testa limitele credinţei sale în Dumnezeu.

Despre rugăciune şi tăcere, despre moarte şi speranţă de dincolo de ea, aflaţi mai multe sâmbătă, la emisiunea Credinta si celebritate”, povesteşte realizatoarea şi gazda emisiunii, Aziza Micu.

Despre emisiune: „Credinţă şi celebritate” stă de vorbă cu personalităţi din viaţa culturală a României despre modul în care spiritualitatea şi religia se „înţeleg” cu viaţa în lumina reflectoarelor. Este credinţa un „obicei” perimat? A crede în Dumnezeu a devenit o piedică în realizarea profesională? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care emisiunea „Credinţa şi celebritate” va răspunde, începând cu 11 octombrie, pe TVR 2.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Photo credit: Iulian Nan

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:55 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

 
Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

 

#tvr2