loader
Foto

Despre psihoterapia prin echitaţie şi veninoterapie aflăm la Natură şi sănătate

La TVR 2, emisiunea „Natură şi sănătate” a venit duminică, 26 ianuarie, la ora 13:30, cu noi informaţii despre leacurile pe care natura ni le oferă pentru toate bolile, dar şi la ce fel de terapii sunt folosiţi caii şi ce minuni face veninul de la albine.

 

Natură şi sănătate

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marele Eminescu spunea: „Nu există nicio boală în natură. Cercetează natura, caut-o, găseşte-o, învaţ-o, aplic-o şi vei fi sănătos tot timpul”.

Aşadar, nu ne râmâne decât să explorăm natura şi să ne interesăm cum ne poate ajuta să ne menţinem o stare bună în organism.

Ediţia de duminică, 26 ianuarie, a emisiunii „Natură şi sănătate” vine în întâmpinarea noastră cu o serie de informaţii despre leacurile pe care natura ni le oferă pentru toate bolile, dar şi cum anumite animale ajută oamenii în afecţiunile de care suferă.

De exemplu, calul ajută pe mai multe categorii de terapie. Pentru această ediţie am ales să vorbim despre psihoterapia prin echitaţie. În România, aceasta se găsește sub denumirea de hipoterapie, dar aceasta se referă la terapia asistată de cai pentru persoane cu dizabilități fizice.

Calul e singurul animal confortabil de călărit și are mersul tridimensional, exact ca omul, are oscilațiile de bazin pe care le are și omul. Atunci când o persoană cu dizabilitate urcată pe cal, merge ca un om normal. E o stimulare pe care o poate face doar calul, fizioterapeuții n-o pot face.

Ceea ce vrem noi să vă prezentăm este echitația psihoterapeutică, care se leagă de psihic și social. E o terapie în echipă, formată dintr-un psihoterapeut și un instructor de cai, o persoană specializată în a dresa și a îngriji calul.

 

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită pe canalul TVR 2 duminica la ora 13:30 şi online, live şi înregistrat, pe TVR+.

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Biserici ardelene-biserica monument de la Dalnic (jud. CV)

Redactor: Balázs János

*Muzică clasică

Redactor: Jakabffy Tamás

Producător: Kacsó Edith

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2