loader
Foto

Despre piaţa de biciclete şi telefoane second-hand, la “Negustorii de ocazii”

Sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 13.00, la TVR 2 v-am dat întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii “Negustorii de ocazii” cu chilipiruri şi sfaturi utile pentru cei care caută produse la mâna a doua.

 

MONICA COLCERIU
Negustorii de ocazii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

După zicala să îţi faci vara sanie şi iarna car, am plecat în căutare de biciclete second-hand şi v-am arătat de ce e mai avantajos să achiziţionaţi una iarna, dar mai ales la ce să fiţi atenţi când alegeţi o bicicletă deja folosită.

Apoi am trecut în revistă instalaţiile GPL auto şi am comparat preţurile la cele noi cu cele la mâna a doua şi, fireşte, v-am spus ce să urmăriţi dacă vreţi să cumpăraţi un astfel de produs.

Am survolat un pic şi târgurile de antichităţi despre care ne-a vorbit directorul Institutului pentru Memoria Vizuală şi, dacă tot suntem în zona vizuală, v-am explicat în detaliu cum să deosebiţi un tablou original de unul contrafăcut.

Cele mai căutate picturi, vândute la casele de licitaţii din Bucureşti poartă semnăturile lui Tonitza şi  Luchian.

Preţul unui tablou poate varia între câteva mii şi două-trei sute de mii de euro. În cazul în care e veritabil. Dar şi dacă e contrafăcut! Pentru a nu cădea în capcana falsificatorilor, bazaţi-vă pe un expert!

Telefoanele mobile second-hand sunt în topul listei de căutări pe google. Pasionaţii de gadget-uri nu rezistă tentaţiei de a se afişa cu cel mai nou model. De aceea sunt nevoiţi să-şi vândă repede terminalul pe care îl deţin, umplând site-urile de anunţuri cu oferte pentru toate gusturile. Pentru unii, a avea un smartphone de ultima generaţie, merită orice efort!

“Căutăm toate acele mărfuri: maşini, electronice, obiecte de artă, cărţi etc. pe care le poţi cumpăra la un preţ mic, care să nu fie grevat de cheltuielile de marketing impuse de lansarea pe piaţă a oricărui produs nou. Apelăm la consultanţi cu experienţă care ne învaţă cum să obţinem un preţ bun şi cum să evităm capcanele întinse de speculanţi”, spune Sorin Sîrbov, co-producător al emisiunii “Negustorii de ocazii”.

Ca în fiecare ediţie, v-am prezentat şi ocaziile săptămânii, de data aceasta maşini second-hand cu preţuri între 6.000 şi 8.000 de euro, console pentru jocuri şi laptopuri.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Immenhof: marea promisiune

Film* Immenhof: marea promisiune (Immenhof: das grosse versprechen-Germania, 2022)

Regia: Sharon von Wietersheim

Cu: Leia Holtwick, Maximilian Befort, Ella Päffgen

*Film de aventuri, family. La ferma Immenhof, peripeţiile se ţin lanţ. După ce sora lor Charly a plecat la facultate, Lou şi Emmie se ocupă împreună de herghelie. Verişoara Josy, fată de la oraş, a venit să le ajute, dar mai mult le încurcă, iar splendidul cal de curse Cagliostro este otrăvit de o mână criminală, spre disperarea lui Lou, care-l ascunde la un refugiu pentru cai sălbatici.

Redactor: Laura Bălan

22:00 Numele Trandafirului

Film* Numele trandafirului (Il nome della rosa-Italia, Germania, 2019) PREMIERĂ

*Partea a patra (din 4)

Regia: Giacomo Battiato

Cu: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio

* Miniserie, dramă-adaptare a romanului omonim de Umberto Eco. În 1327, Papa Ioan al XXII-lea şi Ludovic IV de Bavaria sunt în război. Pe fondul conflictului deschis dintre Biserică şi puterea politică, călugărul franciscan William of Baskerville (John Turturro) şi tânărul novice Adso of Melk (Damian Hardung) sosesc la o abaţie benedictină izolată, din nordul Italiei, pentru a participa la o dezbatere importantă. Abatele îl roagă pe William, cunoscut drept o minte luminată, să cerceteze moartea misterioasă a unui tânăr călugăr. În scurt timp, incidentele tragice încep să se ţină lanţ, iar Inchiziţia intervine prin reprezentatul său, Bernard Gui (Rupert Everett), împiedicând căutarea adevărului.

*

Redactor Adriana Vulpe

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2