loader
Foto

Condamnat fiindcă l-a văzut pe Carlos-Şacalul

Emisiunea „Istorii încâlcite” v-a adus sâmbătă, 8 noiembrie, la TVR 2 şi online pe TVR+, de la ora 13:30, un documentar semnat de Toma Roman Jr., despre subofiţerul Constantin Chirilă.

 

Istorii încâlcite

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Constantin Chirilă din satul Pestişani, judeţul Gorj, termina în 1980 o școală de subofițeri de Securitate. Repartizat la USLA, a fost distribuit să lucreze la Aeroportul Otopeni cu ordinul de serviciu de a efectua controlul bagajelor la terminalul de zboruri internaționale.

Din cauza unei conjuncturi ce avea să se demonstreze nefastă pentru el, a dat nas în nas cu teroristul Ilici Ramirez Sanchez, zis Carlos-Șacalul, adus în România într-o misiune strict-secretă, organizată de generalul Pleşiţă.

Fiindcă lui nea Costică de azi îi mai plăcea să-şi petreacă vremea la un păhărel, si-a dezlegat limba în faţa unor comeseni, de la care s-a aflat repede că acesta l-a zărit pe temutul terorist internaţional, a cărui figură o ştia dintr-un film de documentare vizionat cu ocazia unui curs de instructaj anti-terorist.

Pentru a închide gura care putea compromite secretele bine ţinute ale securităţii ceauşiste, același Pleşită i-a înscenat subofiţerului Constantin Chirilă un un proces de spionaj în favoarea Egiptului.

A fost condamnat la moarte, pedeapsă comutată apoi în 25 de ani de puşcărie, fiind eliberat abia în decembrie 1989.

O serie de Toma Roman jr. Realizatori: Roxana Iordache şi Călin Petrescu, Producător: Dan Micu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


22:00 Numele Trandafirului

Film* Numele trandafirului (Il nome della rosa-Italia, Germania, 2019) PREMIERĂ

*Partea a patra (din 4)

Regia: Giacomo Battiato

Cu: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio

* Miniserie, dramă-adaptare a romanului omonim de Umberto Eco. În 1327, Papa Ioan al XXII-lea şi Ludovic IV de Bavaria sunt în război. Pe fondul conflictului deschis dintre Biserică şi puterea politică, călugărul franciscan William of Baskerville (John Turturro) şi tânărul novice Adso of Melk (Damian Hardung) sosesc la o abaţie benedictină izolată, din nordul Italiei, pentru a participa la o dezbatere importantă. Abatele îl roagă pe William, cunoscut drept o minte luminată, să cerceteze moartea misterioasă a unui tânăr călugăr. În scurt timp, incidentele tragice încep să se ţină lanţ, iar Inchiziţia intervine prin reprezentatul său, Bernard Gui (Rupert Everett), împiedicând căutarea adevărului.

*

Redactor Adriana Vulpe

23:55 Rivalii (R)

Rivalii

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Andreea Baciu, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Mirela Vasile

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2