loader
Foto

Galerie foto

Concertele susţinute vineri la Ateneul Român şi la Sala Palatului, în direct la TVR

 

sursă foto: www.festivalenescu.ro

Violoncellissimo, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti din ultimii 15 ani, a pregătit pentru vineri, 27 septembrie, un program extraordinar alături de violoncelistul Marin Cazacu şi de soprana Simina Ivan.

Dvořák, Mozart şi Piazzolla sunt doar câţiva dintre compozitorii pe care ansamblul i-a inclus în recitalul din penultima zi a Festivalului "George Enescu". Telespectatorii vor putea urmări recitalul Violoncellissimo în direct la TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro şi pe TVR+, de la ora 17.00.

Tot vineri, de la ora 19.30, va concerta şi celebra pianistă Alexandra Dăriescu, alături de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Andrew Litton. Alexandra Dăriescu a câştigat Premiul Verbier CUBS la Festivalul Academiei Verbier în Elveţia (2008), Premiul Guildhall Wigmore, premiul Ambasadorului Român pentru contribuţia extraordinară la promovarea imaginii României în Regatul Unit şi Premiul Maurice Ravel din Franţa. Concertul Royal Philharmonic Orchestra va fi transmis în direct la TVR 2, TVR HD şi va fi disponibil LIVE online pe enescu.tvr.ro şi pe TVR+.

Accademia Bizantina – online pentru internauţi, pe enescu.tvr.ro

În aceeaşi seară, de la ora 22.30, site-ul TVR dedicat festivalului (enescu.tvr.ro) va transmite LIVE ultimul concert din seria “Concertele de la miezul nopţii”. Publicul meloman va avea parte de un adevărat regal J.S. Bach, în interpretarea de excepţie a ansamblului Accademia Bizantina, avându-l la pupitrul dirijoral, dar şi la clavecin, pe Ottavio Dantone, iar ca solistă pe violonista Viktoria Mullova.

Pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” poate fi urmărit un interviu oferit în exclusivitate de pianistul Evgeny Kissin, dar şi un interviu realizat în culise cu violonistul Liviu Prunaru. În plus, pe site sunt disponibile informaţii despre Royal Philharmonic Orchestra şi despre pianista Alexandra Dăriescu.

Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

0:15 TOTUL NU VA FI BINE, România-Ucraina, 2020

Film*

Regia şi scenariul: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Producători: Ada şi Alexandru Solomon

*Documentar. După încheierea unei relaţii îndelungate, un realizator de film pe jumătate nevăzător, născut în 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar fi putut fi afectaţi de dezastrul de la Cernobîl. În căutările sale, se îndrăgosteşte şi viaţa lui porneşte într-o direcţie neaşteptată. Mama regizorului, însărcinată cu Adrian, călătorise în Ucraina exact în aprilie 1986, iar el s-a născut cu probleme de sănătate. Acum, Adrian lucrează la un film despre generaţia lui, a celor ale căror vieţi au fost influenţate de accidentul nuclear de la Cernobîl.

Redactor: Gabriela Onea

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2