loader
Foto

Galerie foto

Comunicarea dăunează grav singurătăţii – recomandare la TVR 2

TVR 2 a prezentat luni,11 mai, de la ora 23:15, filmul “Eu, tu și toți cei pe care-i știm”, regizat de Miranda July.

 

Lungmetrajul de debut al Mirandei July este o comedie tandră despre lupta zilnică a oamenilor pentru ieşirea din înstrăinarea în care (nu) se regăsesc. Nevoia de interacţiune directă şi de comunicare în forma ei cea mai simplă creşte odată cu dezvoltarea tehnologiei.

Miranda July este scenaristă, scriitoare – a publicat proză scurtă – şi, în acelaşi timp, o artistă media neconvenţională. Timp de şapte ani, a fost coproducătoare, împreună cu Harrell Fletcher, a unui proiect online numit „Learning to Love You More" la care 8.000 de persoane au contribuit şi au răspuns „temei” „Take a picture of your parents kissing." Proiectul rezultat se află la Muzeul de Artă Modernă din San Francisco.

Volumul ei de proză scurtă „No One Belongs Here More Than You" a câştigat premiul „Frank O'Connor“ din Irlanda, în 2007.

Când lucra la filmul „Eu, tu și toți cei pe care-i știm”, Miranda tocmai se despărţise de iubitul ei şi mărturiseşte: „Mă simţeam îngrozitor. Toată viaţa mi se dăduse peste cap. Era ca şi cum avusese loc o crimă. Şi eu eram în viaţă, şi el trăia, dar mă simţeam de parcă ceva murise”.

(w235) Eu, tu șiAlături de regizoarea Miranda July care joacă şi ea în film, în distribuţie mai apar John Hawkes, Miles Thompson, Brandon Ratcliff, Natasha Slayton.

Dar despre ce este vorba în comedia despre nevoia de comunicare, un film care are deja peste un deceniu?

Christine, o artistă excentrică, dar şi taximetristă pentru seniorii din comunitate, se îndrăgosteşte de Richard, vânzător de pantofi , un tată singur care are de crescut doi băieţi, după ce a fost părăsit de soţie. Alte poveşti se intersectează în jurul relaţiei dintre Christine şi Richard: copiii lui Richard şi fosta lui soţie, vecinii şi vecinele din micul oraş american unde se petrece acţiunea.

Filmul de artă de la TVR 2 de luni, 11 mai, a câştigat peste 20 de premii, între care Marele Premiu al Criticii și Premiul Camera d'Or la Festivalul de la Cannes şi Premiul Special al Juriului la Festivalul Sundance.

Foto: IMDb


0:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2