loader
Foto

Galerie foto

Charles Boyer şi Margaret Sullavan vin la Telecinemateca, în această miercuri

Îi puteţi revedea pe cei doi mari actori în filmul clasic „Appointment for love”, din 1941. Pe 29 octombrie, de la 20:10, la TVR 2.

 

Andre Cassil (Charles Boyer), şarmant om de lume, şi Jane Alexander (Margaret Sullavan), doctoriţă, se îndrăgostesc şi, dintr-un gest impulsiv, se căsătoresc. Dar vraja lunii de miere se risipeşte repede când Jane se apucă să-şi exprime vederile feministe, inclusiv dorinţa de a avea dormitorul ei separat.

Margaret Sullavan a cochetat, de-a lungul carierei, atât cu scena teatrului, cât şi cu platoul de filmare. Debutul pe peliculă a fost în 1924, în „Only Yesterday”. Un film care – scrie The New York Herald Tribune – nu i-a plăcut deloc  actriţei. Mai mult, consemna ziarul, ea chiar ar fi vrut să returneze banii primiţi pe rol, astfel încât să nu mai apară deloc, dar casa Universal a refuzat-o, iar în final filmul a fost lansat, iar prestaţia ei chiar a fost lăudată de criticii de la acea vreme.

Unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat – şi pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă – a fost Three Comrades (1938).

Charles Boyer, partenerul ei din „Appointment for love”, este un actor la origine francez, care a făcut parte din generaţia de glorie a anilor 30.   Printre cele mai cunoscute filme, se numără „The Garden of Allah” (1936), „Algiers” (1938)şi „Love Affair” (1939). A fost nominalizat de patru ori pentru Cel mai bun actor la premiile Oscar, iar de-a lungul carierei, a jucat în peste 80 de filme.

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Azi despre mâine (TOMORROW TODAY-Magazin ştiinţific, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Fascinanta lume a ştiinţei, în special misiunile spaţiale care dezvăluie tot mai multe dintre secretele Universului, constituie subiectele programului-magazin Azi despre mâine.

Episodul 99

Redactor: Cristina Crăciun

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 77

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2