loader
Foto

Galerie foto

Cetățenii Europei împotriva crizei economice la "Europa 360"

Cetățenii Europei au fost afectați de criza economică dar încep să găsească soluții de contracarare a acesteia.

 

Europa 360°

Ediție disponibilă online pe TVR+.

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Belgia, Franța și Slovenia.

Tinerii din România se înghesuiau până recent să facă studii superioare dar la absolvire nu își găseau de lucru. Treptat, din ce în ce mai mulți se îndreaptă către învățământul profesional, unde învață o meserie căutată pe piața muncii. Elevii sunt mai pregătiți pentru viață, au un loc de muncă și au o nouă mentalitate.

În Belgia, Martine și-a pierdut locul de muncă în urma restructurării companiei la care lucra. La 50 de ani a hotărât să treacă la o meserie nouă și, după trei ani de studiu, a devenit învățătoare. E o experiență nouă și interesantă iar Martine consideră ca vârsta pe care o are este un avantaj.

Șomajul în zona Salonic și nordul Greciei atinge 30% din populația activă iar efectele sunt devastatoare. S-a ajuns chiar la destrămarea unor familii iar primii afectați sunt copiii. Departe de agitația marelui oraș se află un sat care a devenit casă pentru copiii în dificultate. Ei au șansa de a trăi aici o viață lipsită de griji.

O companie mică din Slovenia funcționează încă din anii ’70 și s-a dezvoltat continuu până când criza economică a lovit-o în plin. Reducerea drastică a numărului de comenzi i-a obligat să își modifice strategia de afaceri. Dezvoltarea unui brand propriu a fost soluția de succes care i-a ajutat să supraviețuiască.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

(w235)

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 28.12.2014 și 4.01.2015, la ora 19.30, iar pe TVR Timișoara duminică 28.12.2014 și 4.01.2015 de la ora 21:00, cu reluare luni 29.12.2014 și 5.01.2015 de la ora 12:30.

 

 

5:10 Cei cinci faimoşi (R)

Film * Cei cinci faimoşi (Fünf freunde-Germania, 2012)

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2