loader
Foto

Galerie foto

Ce filme a pregătit TVR 2 pentru luna ianuarie

Anul 2019 începe la TVR 2 cu filme de comedie, aventură, spectacole de circ, dar şi continuări ale unor seriale de succes.

 

În luna ianuarie petrecem cu filme de sărbătoare, alături de Louis de Funès şi seria integrală a comediilor „JANDARMUL”. De luni până joi, de la ora 20.10, nu rataţi ocazia de a-l revedea pe inegalabilul maestru al comediei franceze, Louis de Funès, în unul dintre rolurile sale memorabile, cel al jandarmului Ludovic Cruchot, care iese cu basmaua curată din tot felul de întâmplări imposibile, dând naştere la hohote de râs. Nu vor lipsi nici comediile anului 2018, iar MILIONARUL SECRET (SECRET MILLIONAIRE - Canada, 2018) îi reuneşte într-o comedie romantică pe actorii Steve Lund şi Siobhan Williams. FESTIVALUL DE CIRC DE LA MONTE-CARLO, patronat de Prinţul Albert de Monaco, este un spectacol de renume mondial care prezintă show-uri uimitoare variind de la tradiţionalii artişti la trapez până la show-uri de comedie cu clovni. Fiind unul dintre cele mai mari şi mai cunoscute circuri din lume, Festivalul de Circ de la Monte Carlo atrage cei mai buni artişti din întreaga lume, iar competiţia pentru premii este foarte strânsă.

Iată filmele lunii ianurie la TVR 2:

LUNI, 31 DECEMBRIE

10:00 AVENTURILE LUI HUCK FINN (THE ADVENTURES OF HUCK FINN - SUA, 1993)

(oar_w460)

Regia: Stephen Sommers

Cu: Elijah Wood, Courtney B. Vance Robbie Coltrane

Aventuri, ecranizare a romanului cu acelaşi titlu de Mark Twain. Ca să scape de tatăl său tiran şi beţiv, micul Huck Finn fuge de acasă, însoţit de sclavul negru Jim. În ciuda riscurilor, cei doi fac rost de o plută şi pornesc într-o mare aventură pe fluviul Mississippi. Deşi fusese învăţat că un sclav nu valorează nimic şi că locul lui e în lanţuri, Huck hotărăşte să-si ajute prietenul să devină un om liber.

15:10 FESTIVALUL DE CIRC DE LA MONTE-CARLO (FESTIVAL INTERNATIONAL DE CIRQUE DE MONTE-CARLO – Franţa, 2017) - Ediţia 41, Prima parte

17:10 TU, DIN NOU! (YOU, AGAIN! - SUA, 2010)

(oar_w460)

Regia: Andy Fickman

Cu: Kristen Bell, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis

Comedie. Marni află că fratele ei Will urmează să se însoare cu Joanna, marea ei rivală din liceu, şi devine obsedată să-i arate lui Will adevărata față a logodnicei lui. În plus, va avea un aliat de nădejde în persoana mamei ei, Gail, şi ea dornică de răzbunare după ce descoperă că mătușa Joannei este fosta ei colegă de liceu Ramona, care i-a făcut nenumărate zile fripte în trecut

3:00 B.D. LA MUNTE ŞI LA MARE - România, 1971

(oar_w460)

Regia Mircea Drăgan

Cu: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Ion Finteşteanu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Ioana Drăgan, Dumitru Furdui, Sebastian Papaiani

Comedie. Căpitanul Panait îşi mobilizează din nou echipa pentru anihilarea unei periculoase reţele de traficanţi de droguri şi recuperarea unei valoroase icoane făcătoare de minuni. Nici de data aceasta, Gogu, Trandafir şi Patraulea nu scapă nepedepsiţi.

MARŢI, 1 IANUARIE,

8:30 QR CIRC de luni, 31 decembrie

15:00 JOCUL DESTINULUI (TWIST OF FATE - Canada, 2016),

Regia: Farhad Mann

Cu: Cassie Steele, Ryan Kennedy

Comedie romantică. Blocată în maşină după un accident, Kelly dă telefon la Urgenţe şi stă de vorbă cu un centralist pe nume Jeff, care încearcă s-o calmeze. Simţind că între ei s-a creat o legătură, cei doi tineri stabilesc o întâlnire faţă-n faţă, dar în calea lor se ivesc o grămadă de obstacole şi neînţelegeri.

20:00 JANDARMUL DIN SAINT-TROPEZ (LE GENDARME DE SAINT-TROPEZ - Franţa-Italia, 1964)

(oar_w460)

Regia: Jean Girault

Cu: Louis de Funès, Geneviève Grad, Michel Galabru

Comedie. Primul film din seria „Jandarmilor”. După nenumărate gafe profesionale, inspectorul Cruchot este avansat în funcţie. Pentru a sărbători evenimentul, el pleacă împreună cu fiica sa spre Saint-Tropez, staţiune a bogătaşilor. Aici, în loc să se relaxeze, Cruchot va aresta o plajă întreagă de nudişti, după care va trebui să-şi salveze propria fiică, intrată fără voie într-o reţea de hoţi de obiecte de artă.

MIERCURI, 2 IANUARIE

8:30. FESTIVALUL DE CIRC DE LA MONTE-CARLO (FESTIVAL INTERNATIONAL DE CIRQUE DE MONTE-CARLO – Franţa, 2017) Ediţia 41-Partea a doua

15:00 MILIONARUL SECRET (SECRET MILLIONAIRE - Canada, 2018)

(oar_w460)

Regia: Michael Scott

Cu: Steve Lund, Siobhan Williams

Comedie romantică. Sean Payton, fiul unui om de afaceri multimilionar şi fără scrupule, refuză să devină mâna dreaptă a tatălui său, spre nemulţumirea acestuia. Mai mult decât atât, Sean se îndrăgosteşte de Alison Johnson, o tânără militantă ecologistă care protestează împotriva intenţiei lui Payton Sr. de a închide un parc. Fireşte, tânărul moştenitor milionar nu-i dezvăluie fetei adevărata lui identitate, provocând o serie de încurcături.

17:30 STELELE CIRCULUI DIN BEIJING: LEGENDA LUI MULAN (LES ETOILES DU CIRQUE DE PEKIN: MULAN – Franţa, 2012).

Regia: Alain Pacherie

20:10 JANDARMUL LA NEW YORK (LE GENDARME A NEW YORK, Franţa, 1965)

(oar_w460)

Regia: Jean Girault

Cu: Louis de Funès, Michel Galabru, Christian Marin, Alan Scott, Jean Lefebvre, Geneviève Grad

Comedie. Buclucaşii jandarmi din Saint Tropez sunt desemnaţi să-şi reprezinte secţia la o Conferinţă Internaţională a Poliţiei, tocmai în New York. În clocotitorul oraş vrea să meargă şi fiica jandarmului-şef, dar ordinul este clar: fără neamuri ! Trecuţi oceanul, jandarmii francezi se străduiesc din toate puterile să nu-şi facă ţara de râs, dar potenţialul lor catastrofic le creează tot timpul probleme. Colac peste pupăză, Cruchot îşi vede fiica peste tot în labirinticul New York şi pleacă în căutarea ei.

JOI, 3 IANUARIE

8:30. FESTIVALUL DE CIRC DE LA MONTE-CARLO (FESTIVAL INTERNATIONAL DE CIRQUE DE MONTE-CARLO – Franţa, 2017). Ediţia 41, Partea a treia

14:00 MUZICA E VIAŢA MEA (THE MUSIC IN ME - Canada, 2015)

Regia: John Bradshaw

Cu: Debbie Gibson, Marcia Bennett, Gloria Reuben

Dramă. Jessica a renunţat la o carieră profesionistă în muzică, pentru a se ocupa de părinţii ei în vârstă şi de magazinul acestora. Când e chemată să pregătească şi să dirijeze corul bisericii, înainte de o sărbătoare importantă, ea îşi dă seama nu doar că membrii corului cântă îngrozitor de prost, ci şi că pastorul congregaţiei abia aşteaptă să-i pună beţe-n roate. Perseverentă, Jessica reuşeşte să-i readucă pe cântăreţi pe calea cea bună şi, în acelaşi timp, îşi redescoperă propria pasiune pentru muzică.

20.10 JANDARMUL SE ÎNSOARĂ (LE GENDARME SE MARIE, Franţa-Italia, 1968)

Regia: Jean Girault

Cu: Louis de Funès, Geneviève Grad, Christian Marin, Claude Gensac, Michel Galabru

Comedie. Jandarmul-şef Cruchot îşi întâlneşte iubirea vieţii, pe nume Josepha, frumoasa văduvă a unui colonel, persoană foarte influentă. Dar Nicole, fiica lui Cruchot, n-o place pe viitoarea mamă-vitregă şi este hotărâtă să folosească toate mijloacele necesare ca să împiedice nunta celor doi...

VINERI, 4 IANUARIE

8:30 FESTIVALUL DE CIRC DE LA MONTE-CARLO (FESTIVAL INTERNATIONAL DE CIRQUE DE MONTE-CARLO – Franţa, 2017). Ediţia 42 - Prima parte

14:00 PRIETENII COPILĂRIEI MELE (WHERE THE RED FERN GROWS – SUA 2003)

Regia: Lyman Dayton, Sam Pillsbury

Cu: Joseph Ashton, Dave Matthews, Renee Faia, Kris Kristofferson

Dramă. În timpul marii crize economice din America, Billy Coleman, un băiat de 12 ani, îşi vede visul cu ochii: reuşeşte să crească doi câini de vânătoare, cu care va câştiga concursuri şi alături de care va trăi aventuri de neuitat.

17.30 QR CIRC (ora 8.30)

22:00 G.I. JANE - SUA, 1997

Regia: Ridley Scott

Cu: Demi Moore, Viggo Mortensen, Anne Bancroft

Acţiune. Senatul american decide introducerea experimentală a unei femei în programul de pregătire al trupelor de elită SEAL. Antrenamentele acestora sunt atât de dure, încât 60% dintre bărbaţi nu reuşesc să ducă programul până la capăt. Iniţiativa nu este luată în serios, dar Jordan O'Neil, tânăra aleasă pentru experiment, refuză să fie etichetată drept "un eşec". Nici epuizarea, nici durerea, nici agresiunile psihice la care o supune comandantul unităţii n-o descurajează. Suportând cu stoicism încercările, Jordan depăşeşte toate obstacolele şi încheie cu brio cumplitul program de antrenamente... dar uită să ia în calcul perfidia lumii politice.

SÂMBĂTĂ, 5 IANUARIE

20.00 OAMENI ŞI ELEFANŢI (MY LUCKY ELEPHANT - SUA, Thailanda, 2013).

Regia: Eric Schwab

Cu: First Khunchan, Thanyarat Praditthaen, Charlie Sungkawess

Dramă, aventuri. O poveste emoţionantă despre prietenia dintre un băieţel orfan crescut în junglă şi un elefant pe nume Lucky, care pornesc împreună într-o aventură extraordinară prin lumea "civilizată", înfruntând ignoranţa şi, adesea, cruzimea oamenilor.

22.00 RUDOLF VALENTINO: DESTINUL UNEI LEGENDE (RODOLFO VALENTINO, LA LEGGENDA - Italia, 2013) Prima parte

(oar_w460)

Regia: Alessio Inturri

Cu: Gabriel Garko, Giuliana de Sio, Victoria Larchenko, Cosima Coppola, Asia Argento

Dramă, film biografic. În Italia anilor 1910, adolescentul Rodolfo Guglielmi visează la o carieră de artist, dar nu reuşeşte să obţină nici măcar slujbe umile. Emigrarea în America este şansa lui de a-şi schimba destinul: ajuns dincolo de ocean, chipeşul tânăr devine dansator de cabaret şi primeşte roluri mici în filme. Rolul principal din filmul "Şeicul" – rămas până în ziua de azi un clasic al cinematografului mut – îl transformă în star. Rodolfo Guglielmi devine Rudolf Valentino, "latin lover" cu privire languroasă, idolul femeilor din toată lumea, care-i aşteaptă cu sufletul la gură fiecare nou film, în ciuda poveştilor scandaloase care circulă despre viaţa sa privată. În 1926, la numai 31 de ani, în culmea gloriei şi a popularităţii, actorul moare în urma complicaţiilor provocate de o peritonită, iar evenimentul stârneşte o adevărată isterie în masă printre admiratoarele sale.

DUMINICĂ, 6 IANUARIE,

13.10 IARBA VERDE DE ACASĂ - România, 1978

Regia: Stere Gulea

Cu: Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Vasile Niţulescu

Dramă. Ştefan Corici, tânăr profesor de matematică, refuză un post confortabil la oraş, obţinut prin intervenţia viitorului socru, şi pleacă să lucreze la şcoala din satul natal. Acolo găseşte o gospodărie părăsită: mama a murit, tatăl munceşte pe şantier. După greutăţile începutului, responsabilitatea repunerii pe picioare a gospodăriei, precum şi contactul cu inocenţa şi puritatea copiilor, îi dau sentimentul că n-a făcut deloc o alegere rea.

20.00 ATUNCI I-AM CONDAMNAT PE TOŢI LA MOARTE - România, 1972

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Amza Pellea, Cristian Şofron, Ion Besoiu

Dramă, ecranizare a nuvelei "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici. Un sat transilvănean trăieşte ultimele zile ale ocupaţiei germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După uciderea unui militar neamţ, localnicii sunt ameninţaţi cu execuţia dacă nu-l predau pe cel care a săvârşit crima. Ipu, nebunul satului, acceptă să-şi asume fapta în schimbul unei parcele de teren pentru familia lui şi al unei înmormântări de lux, la a cărei repetiţie ţine morţiş să asiste. Aranjamentul se dovedeşte însă inutil, căci nemţii, presaţi de evenimente, au uitat să-l pedepsească pe "criminal".

FILMUL DE ARTĂ

22.10 CELE MAI BUNE INTENŢII (DEN GODAN VILJAN - Suedia, Danemarca, 1992)

Regia: Bille August

Cu: Samuel Froler, Pernilla August, Max Von Sydow

*Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 1992

*Premiul de interpretare feminină la Festivalul de la Cannes 1992 (Pernilla August)

Dramă, după un scenariu de Ingmar Bergman. În 1909, Henrik Bergman, student la teologie, se îndrăgosteşte de Anna Akerbloom, fiica unui bogătaş din Uppsala. După nuntă, Henrik ajunge preot undeva în nordul Suediei. După mai mulţi ani petrecuţi în frigul şi izolarea de la ţară, Anna nu mai suportă şi se întoarce la Uppsala. O fascinantă cronică de familie despre viaţa, dragostea şi neînţelegerile părinţilor regizorului Ingmar Bergman, într-o reconstituire cinematografică de excepţie.

 

20:00 Planuri diabolice

Film* Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller. Matt şi Aubrey, un cuplu tânăr şi de succes din lumea show-business-ului californian, se pregătesc de venirea pe lume a primului lor copil şi apelează la un medic renumit din Los Angeles, Natalie Barnes. Dar, dincolo de faţada profesionistei amabile şi impecabile, doctoriţa e o veritabilă sociopată, care-şi manipulează pacienţii şi care va încerca să-l seducă pe Matt şi s-o ucidă pe soţia lui.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2