loader
Foto

Galerie foto

„Cap Compas” ajunge la Nazaret și Betheleem

Realizatoarea TVR Elena Dinu a ajuns în locurile unde s-a născut și a copilărit Iisus Hristos. Care este atmosfera în aceste locuri pline de legendă? Aflați în reportajul din 25 decembrie.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online aici.

La 25 decembrie, creştinii din întreaga sărbătoresc nașterea lui Iisus.Cu colinde de bucurie, liturghii speciale, cadouri împachetate frumos, chipuri luminoase, zâmbete, urări de bine, mai inspirate sau clişee care capătă, în căldura acestor zile, farmec. Toate acestea caracterizează Crăciunul de astăzi, cel puțin, în mai toata  lumea.

Povestea Nașterii Domnului este reluată în biserici și în căminele tuturor creştinilor, din întreaga lume. Pasaje din Evangheliile lui Matei şi Luca sunt citite şi cântate peste tot în biserci, iar cei mai mulţi dintre noi se întorc cu gândul spre locul în care s-a născut Iisus. Colindele ne spun Viflaim, iar Biblia ne traduce simplu: Bethleem, casa pâinii. Este o ediţie în care Elena Dinu vă invită la Betheleem şi Nazaret, locul naşterii şi a copilăriei lui Iisus.

„La  Betleem Biserica Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos  este cel mai vechi și mai original dintre lăcașurile creștine din Țara Sfântă, fiind ridicată deasupra Sfintei Peșteri, în veacurile IV-VI. Zid, piatră și  istorie. Toate într-un singur loc. Privirea îți este confiscată la fiecare pas. Odată intrat în biserică, simţi o mare bucurie, pentru că îți e dat să afli ceea ce  cauți. Dacă ai credinţă, lumina de acolo îţi intră în suflet şi rămâne ca o strajă. În biserică este o atmosferă de rugăciune, de linişte, de pioşenie”, povestește Elena Dinu.

***

Emisiunea este difuzată în simulcast și pe TVR HD, dar și online, pe TVR+.

7:50 Documentar 360°GEO

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010) Redifuzare

Cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, din masivul Hohe Tauern, ajunge până la altitudinea de 3.798 de metri.

Acest vârf maiestuos separă provinciile Carintia-înspre răsărit-de Tyrol-către apus.

În iunie, după o pauză de opt luni, soţii Riepler părăsesc valea pentru a urca să păzească refugiul Glorerhütte.

Realizatorii documentarului i-au însoţit în mai multe momente din an, de la perioada focurilor de Sfântul Ion până la Ajunul Crăciunului, în refugiul unde adăpostesc alpinişti, şi chiar până pe vârful Grossglockner.

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

8:45 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2